Citiraj:
Autor MAGARAC
S4 mini mi i je no1 izbor. S3 mozda mada nebi tak velik mob. Ovo sve ostalo je neko li-la rjesenje ak nist ne nadem. Ima jos modela kaj su eventualno u planu ali Lumnije nisu.
Kolko sam vidio ti jeftiniji Nokia modeli imaju svi 512mb memorije. Znam da je OS laksi od Androida ali znam i da ce mi past na pamet da se tu i tamo igram na tom mobu kad sjedim u autu i cekam nekog sat vremena na poslu i tu ce me tih 512mb poprilicno ogranicit.
Za Gigabyte sam cital da rikavaju ko blesavi, da im je optimizacija u banani i da su kamere grozne...
|
Nisam vidio tvoj post sa originalnim zahtjevima i cjenovnim rangom koji tražiš, no jesi li vidio ovaj model, za 1800kn, koji i ja razmatram uzeti?
Citiraj:
Autor daxxx88
što kažete na ovo? LG L90
Nisam imao pojma o ovim modelima (L90, L70, L40  )
Specifikacije se čine vrlo dobrima - 1.2GHz quad-core, 1GB RAM, IPS ekran, 8MP kamera, zamjenjiva 2,540 mAh baterija, microSD card slot, KitKat
Notebookcheck review, tu je negdje s Moto G, u nekim aspektima čak i nešto bolji (npr. mSD proširivost, kamera, zamjenjiva (i jača) baterija)
No ekran je nešto slabije rezolucije - koliko je "loš" LG-ev PPI za svakodnevnu uporabu, pokoji video itd.?
|
Jučer sam ga išao "ispipati" u Smartson dućan, i mogu reći da me uređaj oduševio - iz "fizičkog" aspekta
Iako ima 4.7" ekran, izuzetno je kompaktan i bez problema se operira jednom rukom.
Sama izrada mi je također odlična, i ima zanimljiv uzorak na leđima, nije tipična plastika (kao primjerice na jajastom S3, koji se ni meni ne sviđa radi glomaznosti i dizajna)
Gore je KitKat (4.4.2) po defaultu
Nisam dosad imao Android uređaj, pa ne znam što očekivati, no ovaj mi se učinio prilično tečnim
Iako vjerojatno nije natrpan aplikacijama (nit je imao neku igricu da isprobam).
Tu mi preostaje vjerovati online reviewima - i ako Moto G s istim speckama radi ok, valjda je i ovaj takav
Što se tiče rezolucije - išao sam baš gledati izbliza, i za moje oči je bilo kakav "grain" - ili kako već to zovete - nevidljiv.
Istina, ~234ppi nije neki visoki standard, no takvu imam i na trenutnom mobu - Omnia 7 s WP7.8 - na kojem mi ništa nije falilo
(ok, WP UI je prilično različit u odnosu na Android, kvadratni tileovi itd., ali i bez obzira na to, ja nisam uočio da mi reza smeta, primjerice u browseru i sl.)
Očekivao sam da ću primijetiti da nije HD, no meni je i ova qHD rezolucija izgleda dovoljna

Da, dobije se vjerojatno nešto više prostora na ekranu sa HD, ali za ove pare nisam našao nešto što mi bolje odgovara od tog LG-a (a dobavljivo kod nas, s 2g garancijom ostvarivom tu)
Ako baš hoćeš HD (720p), L9 II je starija verzija tog modela (link par postova iznad), također na njega dolazi KitKat, no ima dual-core i nešto slabiju bateriju