29.04.2014., 00:09
|
|
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Autor Tomtam
I meni su ubili upload pri prelasku na voip, primjetio sam to odmah i svi ukućani su se žalili na ''brzinu'', sad je prošlo mjesec dana, i tek sam sad uhvatio vremena za testiranje. I imam što vidjeti. Download super: 4Mbps zakucano, upload, 0.23-0.27Mbps max. Zovem korisničku i kontam da će mi reći to je OK, ali ne, ipak kažu da se smatra lošim i pokreću prijavu greške, to je bilo jučer. Danas ujutro dobivam poruku da su smetnje otklonjene, bacim oko na test, a ono još gore. 0800 9000 again.
Prije prelaska na voip imao sam zakucano 4.3/0.5Mbps, koristio sam Siemens SX763, s otključanim LAN-ovima, prema uputama s PCE, i od otključavanja nisam imao ama baš niti jedan problem, sad su mi t-com kooperanti donijeli nekakav ružni ADB, i tu i tamo pukne veza, i taj navedeni upload je katastrofa. A tako mi se neda pretjerivati s njima....
|
Citiraj:
Autor Prezime
Ako si zadrzao SX763, a pri otkljucavanju si zadrzao i originalni T-Com firmvare, onda imas opciju stavit na njega konfiguraciju za VoIP (2LAN+2IPTV porta) i isprobat kakva ti je s njim veza.
P.S, da ti na tako konfiguriranom SX-u proradi IMS-Voice moras mu prvo ukljucit daljinsko administriranje i nazvat SZK da si promijenio router, pa da ti u ACS server stave SX-a umjesto ADB-a. Nakon toga i reseta routera trebao bi SX povuci sve potrebno za uredan rad IMS-a.
|
Nisam zadržao t-com firmware. No to sad više i nije bitno. Dobio sam full brzinu, na teži način. Odmah poslije Uskrsa sam zvao SZK i rekao da mi je poslije prelaska na VOIP prepolovljen upload, i tada je krenulo 2 puta resetiranje sustava, pa 2 puta vraćanje na tvorničke postavke, pa 4 testiranja linije, pa izrada novog profila u centrali, da bih ja opet na kraju imao 4/0.25 umjesto 4/0.5, koliko sam imao prije prelaska na VOIP.
Svaki puta nakon mog poziva ponuđena mi je veća brzina na što sam rekao WTF, ako mi ne možete dati ni normalnu, kako ćete mi uspostaviti veću brzinu?? Nakon već 12 poziva vidio sam da je vrag odnio šalu, i onda sam nastupio odmah grubo, rekao da ne želim ništa čekati, želim upload kakav je bio i želim to odmah i ne želim nikakvo resetiranje veze, nove profile, i vraćanje na tvorničke postavke. Također sam još jednom odbio prelazak na višu brzinu s gnušanjem. Tip je šutio 10 ak sekundi, otpuhnuo i rekao da će mi se netko javiti kroz par sati. Sutradan ujutro zove kolegica da testiram i voila, 4.25/0.55 tuče ko blesavo.
Protumačite ovo kako god hoćete, al ja mislim da se tu pokušava natući neka norma i ekstra profit uskraćivanjem normalne brzine da bi se netko ''slučajno'' odlučio za veću brzinu...
|
|
|