View Single Post
Staro 29.04.2014., 00:06   #115
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Gle majstore, ako je uzorak u HR takav da je zelenjave pokrepalo malo more, nije ohrabrujuće to što tebi i 12 milijona amera ta zelenjava radi dobro.
I da, dosta dugo sam u tom "biznisu" da wd green seriju mogu i hoću nazvati odronom i da je red TRENUTNO bolja kupnja od green serije.
U mojoj firmi.su nadobudno kupili 20 komada. 9 je crklo, 6 u garanciji, 3 izvan. Oprosti, ali nakon toga nit bi ikad ga kupio sebi nit bi ga ikad nekome preporučio.
Ok, dobar je to disk, za totalno nebitne stvari za koje ti ue svejedno oš ostat bez njih ili ne.
Priznat ćeš da većina nema uzorak od 20 komada ili više, kao ti, nego govore, da prostiš, iz guzice.
Recimo da je meni kroz ruke u 5 godina prošlo 10ak green diskova i niti jedan nije ni na trenutak zastao, a kamoli krepalo.
Ako ti imaš baš neku informaciju o tome da ih je u HR mnogo umrlo, onda pomozi s infom ljudima.
Naravno da je red serija bolja trenutno, nije toliko skuplja a ima dužu garanciju, to nisam sporio. I naravno da je green dobar za nebitne stvari, sumnjam da velike firme kupuju consumer najjeftinije diskove za važne stvari, pogotovo bez backupa.
Kao što ni pojedinci ne bi trebali imati važne stvari bez backupa.
Long story short, kao i uvijek:
1. Svi diskovi krepavaju
2. Ne postoje meni poznata istraživanja koja govore da WD green serija krepava češće, dapače, izgledaju čak i pouzdanija
3. Svemu treba raditi backup ako je važno, neovisno o disku
4. Naravno da je disk s većom garancijom a neznatno većom cijenom bolja kupovina, neovisno o boji kojom ga firma brendira.