Citiraj:
Autor Igorr
Bože moj, što je jači procesor i grafička to ćeš imati bolje performanse.
Normalno da će svaki noviji/brži/"višejezgreniji" procesor biti brži u igrama i da će dobiti veći framerate.
|
Igore s ovime gore si sve rekao....
ja cijelo vrijeme pričam da bi sa jačim procesorom od tog athlona izvukao iz R9 270 bolje performanse...ako imaš istu karticu (u ovom slučaju R9 270) i dva različita procesora, s jednim procesorom imaš 50 FPS-a, s drugim procesorom imaš 70 FPS-a, to znači da prvi procesor bottlenecka grafičku karticu i po meni nema smisla trošiti novce na nju ako u skorije vrijeme ne planiram mjenjati procesor...sto će mi grafička koja može dati 70 FPS-a, a imam procesor koji je ne može tjerati kako spada...na 50 i 70FPS-a ću se isto naigrati, neće biti trzanja i igre će fluidno raditi, onda ću radije uštediti novaca i kupiti jeftiniju grafičku karticu koja može dati 50FPS-a, a ne 70FPS-a od kojih ja vidim 50 zbog slabog procesora....to je kao da netko stavi na phenoma II X4 R9 290x, definitivno bi bolje radilo nego sa 270x, ali od 290X bi napravio 280X
@manuel
Radi se o 280x modelu, provjerio u par shopova i tvrde da je X model...da kupujem grafičku karticu to bi mi bio prvi izbor jer po toj cijeni je jeftinija od MSI-a, gigabytea i slicnih 600tinjak kn...