View Single Post
Staro 28.04.2014., 23:44   #1501
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Molim malu pomoc, obicno se snadjem pretragom ali dosta je proturijecnih informacija.

Mozda predjem na iskon uskoro i ako dobijem Enkom A1521-I za koji kazu da je dosta los sa vecim brojem konekcija ideja je postaviti iza njega sx763 sa dd-wrt koji trenutno samostalno radi na optimi.

Imam par pitanja pa da vidim sta cu i kako....

1. Iskon je anex B ?

2. Enkom u bridge i iz njegovog LAN1 porta u LAN4(WAN) sx763 sa dd-wrt gore ili je WAN port LAN1 u dd-wrt ?

3. Bridge mogu promjenit samostalno na moj iskon stranici ili moram zahtjev praviti poseban i ako mogu prebacit na stranici moj iskon oce tamo biti vidljivi podatci sa spajanje u bridge modu rada ?

4. Kako konfigurirati sx763 sa dd-wrt gore u slucaju spajanja Enkom-LAN-WAN-sx763 ?

5. Ima li to sve smisla jer ne kuzim oce Enkom biti samo modem ili ce samo biti sinhroniziran na dsl liniju a sx763 ce biti modem i onda isti nebi imao problem sa vecim brojem konekcija ?

6. Dali je bolje iskljucit dhcp na Enkomu ili ga ostavit a iskljucit na sx763 ?
7. Dali sx763 moze biti na drugom subnetu tipa: 192.168.6.1 umjesto iskonovog 192.168.5.1 i naravno na sx763 ukljucen dhcp ?

Za 210kn imam Iskon a za 215kn imam ponudu od t-coma za 10Mbps/640Kbps i sad me pere ovo sa Iskonom dali se taj njihov drlog od routera da zaobici ili da odem jednostavno na t-com pa da u bozjem miru imam svoje podatke za spajanje....

Jeli moguce sa sx763 koji je na dd-wrt kompletno izbaciti iskonov router i ako se u bridge nacinu spajanja dobiju podatci za spajanje na internet, jel moze to dd-wrt odraditi kao samostalni router ?

Eto puno je pitanja ali zbilja trebam pomoc jer ne zelim se 2g tuc po glavi radi 5kn mjesecne ustede
Ja ti mogu ispričat sve ovo za openwrt.

Koliko znam openwrt podržava voip na iskonu, pa bi mogao sve imati preko openwrt.

Pošto sam ja na t-comu imam 2 routera.
1. Thomson TG782 koji mi služi za voip (u njega je spojen telefon) i on je bridge za internet (uključen PPPOE-pass through)
2. SX763 sa OpenWRT koji se spaja na PPPOE i sve ostalo radi. U njega sam ukucao podatke za net, LAN1 sam prenamjenio u WAN port i sve radi.
DHCP je na SX763, drugi ip (192.168.2.1)

Provjeri još s drugima ali mislim da na iskonu možeš kompletno sve imati na SX763 zbog voipa (t-comov voip je IMS i zasad moram imat još jedan za telefon)
sipe je offline   Reply With Quote