Molim malu pomoc, obicno se snadjem pretragom ali dosta je proturijecnih informacija.
Mozda predjem na iskon uskoro i ako dobijem Enkom A1521-I za koji kazu da je dosta los sa vecim brojem konekcija ideja je postaviti iza njega sx763 sa dd-wrt koji trenutno samostalno radi na optimi.
Imam par pitanja pa da vidim sta cu i kako....
1. Iskon je anex B ?
2. Enkom u bridge i iz njegovog LAN1 porta u LAN4(WAN) sx763 sa dd-wrt gore ili je WAN port LAN1 u dd-wrt ?
3. Bridge mogu promjenit samostalno na moj iskon stranici ili moram zahtjev praviti poseban i ako mogu prebacit na stranici moj iskon oce tamo biti vidljivi podatci sa spajanje u bridge modu rada ?
4. Kako konfigurirati sx763 sa dd-wrt gore u slucaju spajanja Enkom-LAN-WAN-sx763 ?
5. Ima li to sve smisla jer ne kuzim oce Enkom biti samo modem ili ce samo biti sinhroniziran na dsl liniju a sx763 ce biti modem i onda isti nebi imao problem sa vecim brojem konekcija ?
6. Dali je bolje iskljucit dhcp na Enkomu ili ga ostavit a iskljucit na sx763 ?
7. Dali sx763 moze biti na drugom subnetu tipa: 192.168.6.1 umjesto iskonovog 192.168.5.1 i naravno na sx763 ukljucen dhcp ?
Za 210kn imam Iskon a za 215kn imam ponudu od t-coma za 10Mbps/640Kbps i sad me pere ovo sa Iskonom dali se taj njihov drlog od routera da zaobici ili da odem jednostavno na t-com pa da u bozjem miru imam svoje podatke za spajanje....
Jeli moguce sa sx763 koji je na dd-wrt kompletno izbaciti iskonov router i ako se u bridge nacinu spajanja dobiju podatci za spajanje na internet, jel moze to dd-wrt odraditi kao samostalni router ?
Eto puno je pitanja ali zbilja trebam pomoc jer ne zelim se 2g tuc po glavi radi 5kn mjesecne ustede