View Single Post
Staro 28.04.2014., 18:31   #6938
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
.....

Daj da te malo izanaliziram, može?

Citiraj:
Iskreno, ne volim preporuke mobitela kada ih čovjek nema u rukama i kada se to temlji samo na čitanju stranih kineskih foruma.
Mda, hebo ti komentare par desetaka tisuća kineskih kupaca i to stranih, kad imaš nepristranu ocjenu par domaćih vlasnika. Nepristranih isto. I te prodajne statistike, kineske. To moš objesit mačku orep.

Evo, za taj sumnjivi F1 jedan podatak:

TaoBao - 24000 komada prodano ovaj tjedan (ispred su samo ajfon 4s s 36000 i Hongmi 28000 komada)

Bolje pročitat domaći forum i vidit da je npr. X6 dobar jer je jako jeftin i lijepo izgleda, a bit će još bolji kad se recenzira on.

Citiraj:
Često cijena s dostavom ne odgovara onoj na kineskom tržištu, najavljenoj,
Nemoguće!!! Zar se plaća dostava i trgovac računa proviziju?

Citiraj:
razno razni kineski "ebayjevi" se moraju tražiti da se nađe proizvod za naručiti uz upitno jamstvo.
Ovo ne kužim? Zašto bi se netko trudio dobiti jamstvo na pretraživanje kineskih gigantskih B2C portala? Mislim, kužim te ali opet ne kužim

Citiraj:
Brojni modeli mobitela koji mi kupujemo u specijaliziranim dućanima ne postoje u nikakvom smislu ni pod drugim imenom u Kini a samim time se ne može usporediti mobitele i prodaju.
Odlična primjedba, zapravo u tome i jest poanta. Te specijalizirane trgovine (čast rijetkim iznimkama) guraju u prvi plan mobitele na koje imaju najveću maržu. Kako se takva politika odražava na prodaju stvarnih kineskih brendova i zašto onda nemamo domaćih iskustava s originalima - mislim da je jasno. Jasno je i kome to najviše odgovara.

Citiraj:
Ako na tržištu online dućana postoje mobiteli koji zadovoljavaju slične ili iste zahtjeve nije potrebno pretraživati razne prave kineske shopove, ZOL i druge forume u potrazi za mobitelom
Jbg, nemaju svi korisnici mobitela iste zahtjeve. Jedni vole promijenit desetak različitih romova, imat na raspolaganju službene nadogradnje firmvera, desetak tipova folije za ekran ili futrola, drugi opet vole da tvornica vrši rigoroznu kontrolu kvalitete i koristi kvalitetne materijale. Treći vole kad im mobitel traje par godina bez problema ili da zadržava vrijednost dovoljno dugo. Ima nas svakakvih

Problem je što za takav luksuz treba isprsit fakin 50 kuna više
Iako su cifre van-kineske prodaje nekog brenda tanke u odnosu na domicilnu, radije dajem jen više vrijednim inženjerima iz R&D odjela nego 10 dolara marketinškim stručnjacima.
Eto

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Dakokčino, jesi ti imao u rukama Coolpad F1? Čitao sam negdje da je taj coolpad otprilike kao i Xiaomi po kvaliteti i prodanim mobitelima.
U zraku je iznad Dubaija trenutno. Kvalitet je vrlo dobar. Sad ne znam kako usporedit kvalitet 150 raznih modela Coolpada i 5 modela Xiaomija. Po globalnoj prodaji, Coolpad je u 2013 bio iza Huaweija i Lenova, ne znam sad za ZTE, ali bolji od Xiaomija (koji je doduše vrlo friški brend). Ako računamo i vodeće svjetske marke, Coolpad se zadnjih par godina vrti negdje od 7-10 pozicije, blizu Sonyja.

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 28.04.2014. u 18:43.
Dakok je offline