Citiraj:
Autor VedranO
Ajde onda iskljuci dvije jezgre na svom phenome, upali neki benchmark i prati zauzece graficke kartice.
Pa upali sve cetri jezgre i opet pgledaj zauzece.
Meni se ne da objasnjavati mu, nek se netko drugi pati s njim.
|
Ajd da se malo onda spustim na tvoju razinu...
Patiš se ti srećo moja sam sa sobom. Nauči se normalno razgovarati sa ljudima a ne kao neki balavac. Ako sam nešto krivo rekao onda argumentiraj svoj odgovor i napiši zašto je nešto krivo. Ne želim ulaziti u niske rasprave o tvojoj (ne)inteligenciji i (ne)odgoju.
A sad što se tiče rasprave - ti se valjda trudiš izvrtati ono što ja govorim. Naravno da igra može štekati zbog procesora, i već sam to rekao više puta za redom - ali to nije zbog razloga koje ti zamišljaš.
Probat ću ti što jednostavnijim rječnikom objasniti. Npr. ako procesor može vrtiti igru na max 35fps-a onda će se igra vrtiti na 35fps-a ako grafička može odvrtiti svoj dio za 35fps-a, a ako grafička može vrtiti na preko 35fps-a onda grafička neće raditi na 100% nego na onom postotku koliko joj tih 35fps-a predstavlja "napora" u tom trenutku.
Mislim da je glavni problem taj što vi krivo gledate bottleneck između CPU-a i GPU-a. On nije/ne nastaje zato što grafička čeka neke podatke koje mora obraditi koje joj CPU šalje, ona ima svoje podatke za obradu. On nastaje zbog čiste logike da ti cijeli sistem vrti onoliko fps-a koliko ti to može pružiti najslabija komponenta. Dakle CPU obradi svoj dio, GPU svoj dio, i onda ovisiš o slabijem od njih.
Je li ti sad jasnije?
A što se tiče kupovine procesora, da me se ne bi krivo shvatilo - i ja sam znao kupiti bezveze jači procesor nego što mi treba (kad sam bio mlađi) i doslovno baciti pare. Ja ne bih solio pamet nekom za to (osim ako pita za iskreno mišljenje), ako imaš para za jače i to te čini sretnim - go for it. Ovdje samo komentiram iz razloga da čovjek zna da nema realne potrebe da promjeni svoj procesor i potroši pare, barem što se tiče valjda 90% igara, a na njemu je da napravi kako god.