Evo nakon malo koristenja kraceg osvrta na Ergohumana.
Tezak sam 78kg, a visok 190cm. Dakle mrsav. I imam osjecaj da je stolica napravljena za malo sire i fizicki jace ljude. No to ne znaci da mi stolica ne odgovara, dapace. Odlicna mi je. Samo mislim da bi bila jos bolja kad bih se malo nabildao (nevazno dal od teretane, ili pak od cevapa

).
Kolegi iz firme je takodjer odlicna, narucio je istu i sebi. Cijelo vrijeme dok sjedim imam osjecaj da lebdim. Tesko za opisati, morate isprobati da bi skuzili o cemu pricam. Sama kvaliteta je stvarno vrh. Ne skripi, ne stvara nikakve probleme. Sa samo jednom polugom upravljam gotovo svim aspektima stolice, i to su fantasticno rijesili. Vec nakon par minuta skuzit cete sve i sa te strane nece biti nikakvih problema.
Nisam neki recezent, obicno znam samo pljuvati po stvarima. A kako sam u tome dobar, evo par minusa:
1) Podloga za ruke
Mozete ju podesiti kako vam srce zeli. Sto je odlicno. No ono sto nije odlicno je sami oblik podloge sa koje mi ruka redovito klizi. A i kad ju podesite cesto ce vam iskliziti u neki drugi polozaj pod pritiskom ruke. Kako sve ostalo na stolici moze imati fixed polozaj, cudi me da to nisu napravili i ovdje.
Ali nakon nekog vremena sam se navikao, tako da mi sada ne klizi niti se pomjera. No da je ovo ipak minus - da, na zalost je.
2) Naslonjac za glavu.
Osobno mi je najbolji kojeg sam ikad vidio. No jedna sitnica me ipak smeta. Volio bih da se moze jos dodatno povisiti prema gore.
Sve u svemu, stolici bih dao 9,5/10. Cisto radi gore spomenutih mana. Isprobao sam i Aerona, no Ergohuman mi je osobno kud i kamo bolja stolica. A i osjetno jeftinija.
Da li bih na kraju preporucio ovu stolicu? Naravno. Ali kao i kod svih stolica, prvo isprobajte prije nego kupite. Jer ipak nije jeftina. Ukoliko ste na kompu 10h+ dnevno kao ja, onda vam se definitivno isplati kupiti neki skuplji kalibar stolice. Moja iskrena preporuka na ergohumana, nadam se da ce me sluziti barem 5-6 godina