draga moja gospodo, jedno pitanjce;
- iz dana sve više i više šteka kućni wifi i polako ali sigurno - odlazi u vječna lovišta... kako god to uvijek u životu bilo, prava glasa nemam - razmišljam o sljedećoj stvari, t-mobile ima neku (smiješno/idiotsku po mome skromnome mišljenju) tarifu, pa da bolje vas priupitam... radi se o isključivo prepaidu, na preplatu još ne idem nikako;
https://www.hrvatskitelekom.hr/mobil...-bonova/tarife
npr. uzeo bih ovaj "flat" internet + pišem (mada ni to nema smisla jer nije prema svim mrežama) za 30kn mjesečno... ALI... kako i lijepo piše; "*Nakon isteka promotivnog razdoblja bit će uključeno 500 MB po maksimalno dostupnoj brzini. Nakon potrošenog podatkovnog prometa po maksimalno dostupnoj brzini, brzina se smanjuje na 64 kbit/s, ali i dalje možete bezbrižno surfati, jer se dodatni podatkovni promet ne naplaćuje."
- ovo 64 kbit/s zvuči prejadno (?)... pošto si ne mogu pojmiti kakva bi to brzina bila, ako se ne varam to je nekih cca. 8 kbps? dakle, to je brzina kojom se danas ne mogu ni normalno ni pristojno otvarati stranice u browseru? isto tako, čisto sumnjam da je moguće pogledati i bilo koji video na youtube uz tu brzinu? (ne mogu vjerovati da to još uvijek postoji)... no, malo više informacija me zanima, tih 8 kbps je na 3g signalu ili edge?
...još jedna stvar, tu je i naknada poziva, minute poziva su presmiješno skupe i poruke također... sve u svemu, isplati li mi se ova tarifa?
što više razmišljam, bolje mi je ostati na bonbonu i uzeti mjesečno paket od 2.5gb za 30kn...