Pozdrav, trebao bih pomoć, i cijenio odgovor
Dvoumim se između i5 4670k i i7 4770k...
Razlika u cijeni je oko 500kn, što i nije strašno, ali ako nemam potrebe za i7, ne bih ga uzimao, ne želim plaćati porez na budale, niti moram nešto kompenzirati u životu
Uglavnom, ne igram nešto igrice, i znam da je i5 u tom slučaju isti, ali me zanima raspakiravanje rarova i nekakvo 'osiguranje' za budućnost, ako se o tome uopće može pričati...
Primjer, raspakiravam neki blu ray... zanima me hoće li i7 donijeti osjetnu razliku na tih 6-7GB-a, jer nisam naročito strpljiv oko tih stvari...
I hoće li HT imati važniju ulogu u budućnosti, odnosno hoće li se bolje utilizirati te dodatne 4 logičke jezgre u aplikacijama?
Da napomenem, ne planiram tako skoro mijenjati računalo, pa iz tog proizlaze moje nedoumice, znači jesam li dulje 'miran' sa i7
Hvala unaprijed
EDIT: gledam po jutubu ekipu koja pizdi na jeftinu pastu u samom kućištu procesora, Intel je kao štedio, pa je tvrda i loša, temperaturne razlike između jezgri su jako velike...
Kako ne želim otvarati procesor u neko izvjesno vrijeme, postoji li razlika između i5 i i7 što se toga tiče, ili je jednostavno stvar sreće, koliko su stavili i kako nanijeli