View Single Post
Staro 26.04.2014., 16:19   #341
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
@Valley7: radi ti internet sa i bez splittera, samo ti telefon ne radi dok ga ne prestekas iz splitera u modem

@Juice: zbog nedobivanja nikakve prednosti s istim? Samo si dobio nove mogucnosti smetnji i kvarova, potrebu eventualnog kemijanja i prespajanja telefona, a zbog cega? Kvaliteta razgovora ista, cijena ista, razina usluge ista, ti kao korisnik nisi dobio bas nista.

Moje iskustvo s prebacivanjem na T-Com-u na VOIP:

Jedan dan mi se sx763 (moje vlasnistvo) odbijao spojiti, prijavio kvar, dosao tehnicar, i postavio mi TG782 i prebaciop me odmah na VOIP, i tad su poceli problemi.

Poceli su mi ljudi sporadicno javljati da me nekad ne mogu dobiti na fiksni, ali buduci da je meni fiksni bio zadnja rupa na svirali, nisam bas puno obracati paznju na to.

Osim kad sam bio prisiljen ostaviti fiksni broj kao jedan vazan kontakt broj, tada sam poceo obracati vise paznje i shvatio da sam nekad, totalno nepredvidivo, nedostupan. Jednostavno telefon nije zvonio a pozivatelj je imao tisinu u slusalici.

Do otkanjanja je proslo oko 5 poziva na SZK i prijava kvarova, te 2 dolaska tehnicara (drugi je nakon 2 dana kontaktiranja i dolazaka kod mene i u centralu na kraju uspio rijesiti).

Uglavnom u razgovoru su bili krivi moje "siljenje" veze i torrenti, i uglavnom sam samo dobio automatsku poruku "kvar otklonjen". Jerdanput je bilo krivo to da kao imam aktivirano preusmjeravanje poziva (koje se samo fantomski ukljucivalo i iskljucivalo putem random time generatora )

Prilikom jedne od prijava u pokusaju otkanjanja su mi skinuli putem profila brzinu sa 10 na cca 7, naravno da nije pomoglo, pa sam ih za koji idan zvao nazad.

Prvi tehnicar koji je dosao doma, maknuo Thomsona i stavio mi slavnog ADB-a, koji je "umro" nakon cca 8 sati, i samo misteriozno pustao meni van 0,3Mbit downloada iako je po parametrima primao 12. Kazu, guse ga torrent konekcije (sa istim postavkama koje vec imam godinama i nisu radile problem na thomsonu 780, sx763, thomsonu 782).

Drugi tehnicar je shvatio da nije u tome problem kad smo ga resteriali na tvornicke postavke i nismo spojil na njega nista osim njegovog laptopa, kad opet nije radio, pa mi je stavio drugog sx763, ali telefon je opet imao cudne ispade veze.

Vec sam ga trazio da me skinu kako god znaju nazad sa VOIPA, ali na kraju mi je javio da kod mene u centrali imaju 2 DSLAM-a za telefoniju i da me probao prebaciti na drugi i od tada je proradio normalno telefon.
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote