za jednu "projektorsku" dijagonalu tih 92" je zapravo skromno jer te od veće dijagonale dijeli samo jedan lagani zaokret optike ;-)... no veličinu moje dijagonale diktira prostorija (kako bi uostalom i trebalo biti) čije dimenzije ne dozvoljavaju veći "ekran" u omjeru 16:9 ako se pridržavam THX propisa. Gleda se sa udaljenosti od kojih 3-3,5 metara.
Kada bi u priči bio omjer stranica od 21:9 (što bi stvarno volio složiti jednog dana) platno bi moglo biti veće u dijagonali nego je trenutno.
Ipak to zahtjeva i promjenu projektora jer ne mislim kombinirat anamorfne leće (volio bi opciju "lense memory" - postaviš opriku i zapamti poziciju za 16:9 sadržaj i 21:9 kao dva različita profila)...no do toga imam za progutati još dosta žganaca...ali kad si se već dotako veličine da se izjasnim, ne
To kaj kažeš, 94 cm...
sječam se kao da je jučer bilo, moja prva plazma (Panasonic), šesta generacija panela bio je prvi flat koji sam uzeo nakon Trinitrona i imala je tu dijagonalu, sreči nema kraja...drugi TV je bio 102 cm i kada sam ga dofuro doma i postavio na policu uz komponente pomislio sam ....damn, uzeo sam preveliki TV
...mislim da se to manje više svakom dogodilo u jednom trenutku ali se brzo uvjeriš da to nije tako jer "TV nikad nije dovoljno velik"... tako da niti ovih 92" meni više nije DAMN, samo se "držim propisa" od sad nadalje