U drugoj temi sam tražio mišljenje za upgrade konfiguracije iz potpisa do 1600 kn samo za CPU+MBO+RAM, s tim da mi je uvjet 8GB RAM-a jer bude dana kad mi 4GB jednostavno ne bude dovoljno. (Samsung disk, CPU+MBO+RAM bih prodao)
Ova tema mi je bila promakla, pa kako ne bih opet pisao pod krivom temom pišem ovdje.
Ovo je ono što sam dobio kao odgovor, s tim da zadržim RAM-e, koje ja mislim prodati:
Citiraj:
Autor Smartic
Procesor AMD Athlon II X4 760K
Memorija Transcend DDR3 2GB 1333MHz, JM1333KLN-2GBK x2
Matična ploča ASRock FM2A88M EXTREME4+
Spire Kepler Rev.2 hladnjak 1156/775/FM1
Sveukupno: 1.353,45kn centro.hr
|
Mali problem koji zamjeram ovom gore prijedlogu je ploča, na kojoj mi zbog rasporeda na njoj ne bi stala PCIe WiFi kartica koja mi je nažalost potrebna; pa sam se bacio u traženje alternativnog rješenja.
E sad, naravno da sam ja morao ići još malo čitati review-e okolo po netu, a i prijedloge drugih konfiguracija, pa mi nikako nije moglo promaknuti da svi predlažu da se FM2 proba izbjeći, a uzme AM3+ ako je ikako moguće...
A onda sam pročitao i ovaj komentar:
Citiraj:
Autor Nybelung
X4 750k je odličan kao najjeftiniji quad na jeftinoj platformi. Ako se traže performanse -> FX.
|
Zar je razlika između 760k i 6300 stvarno toliko velika i osjetna? Gdje se to konkretno osjeti i do koje mjere, jer nisam baš mogao naći neku konkretnu usporedbu?
Ne bavim se ničim prekompleksnim i zahtjevnim (barem ja tako ne smatram), volim odigrati tu i tamo koju igru i pritom ne volim igrati slideshow nego volim normalne pokrete.
8GB mi treba za moj posao, a budžet bi se mogao za max. 100-200 kn proširiti s tim da mi treba dosta dobar razlog za to.
Garancija na ploču 3 godine je poželjna, PCIe iznad GPU je obavezan i ne mislim ništa clockati.
Ja sam mislio možda ovako nešto:
MSI A88X-G43 - 541,84 kn
Athlon II X4 760K - 562,23 kn
Kingston 2x4GB 1600MHz - 518 kn
= 1621 kn
Jel' to išta valja ili netko ima neki drugi prijedlog?