View Single Post
Staro 22.04.2014., 22:13   #908
Tomislaw
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ajde ne trolaj tomislawe. Tvoje iskustvo nam neće pokvariti kupovinu.
Jeftini su i dobri. 90% korisnika neće trebati nikakvo vraćanje proizvoda, servis itd te se s trgovinom susreću samo kod plaćanja i više nema kontakta.
Kako ED mora nekako nadoknaditi maržu koju gubi niskim cijenama to se radi na djelatnicima kojih ima malo pa su odgovori ponekad spori a zbog skladišta i servisa u Mađarskoj često ni sami ne znaju kada i što će im doći.
Ti si nebitan, zvao li se Ivo Ivić ili kako već. Tvoj problem u državi ali i ovoj temi je minoran.
A iskreno ne vjerujem ti nimalo jer nemaš ugleda i tek si registriran i cilj ti je blaćenje ED-a.
Kakve inspekcije, ministartsvo financija itd. Njih zanima je li izdan račun a račun je izdan, pdv naplaćen.
Nekolicina malih ljudi je nezadovoljna, zvone na sve strane a velika većina (kao ja) je potrošilo na tisuće kuna u ED, zadovoljan sam uslugom, super su jeftini i opet ću kupovati.
Nedavno sam kupio jednu komponentu u ED koju bi u drugim dućanima (pa i Uziju) platio oko 100-200kn skuplje a takvih je proizvoda na stotine.
To se nažalost ne sviđa drugim trgovcima pa često na forume dolaze razni lažni kupci koji pokušavaju stvoriti ružan dojam.
Kupujem i kupovati ću u ED, sretno ti u konaktiranju medija ali nema smisla.
Ovo o (ne)bitnosti nema smisla komentirati. Po pitanju zakona, prekršili su nekoliko stavki, tako da će isnpekcije imati posla. U tekstu sam naveo nešto od toga.

A to da sam nezadovoljan, normalno da jesam. U opisu proizvoda piše da se na isti daje jamstvo, na što i zakonodavac u gotovo svim zemalja svijeta tjera proizvođače. To nema previše veze sa (ne)zadovoljstvom, već s poštivanjem ugovora (jamstvo se tretira kao vid ugovora). Ukoliko jedna strana prekrši ugovor, sasvim je normalno da će druga strana biti nezadovoljna. Pogotovo kada se između dvije ugovorne strane ispriječi treća, u ovom slučaju trgovac, odnosno ED, koji eto, nebi se htio natezati s proizvođačem oko jamstva već mu je lakše odjebati kupca.

Citiraj:
Autor stifmeister Pregled postova
Jel ima kakve veze trgovina sa servisom? Mislim kupit jedan monitor koji samo ED ima u ponudi. Servis je System One. U slučaju reklamacije neću imat posla s ED?
Zakon je u Hrvatskoj poprilično jasan po tom pitanju. Trgovac je dužan unutar jamstvenog roka popraviti/zamijeniti/vratiti novac, zbog pokvarenog proizvoda/usluge. Nekada sam proizvođač može biti ista pravna osoba kao i trgovac. U tvom slučaju, želiš kupiti proizvod od trgovca koji nije ujedno i proizvođač. Što će reć, bilo kakve reklamacije idu preko ED.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 23.04.2014. u 07:11.
Tomislaw je offline   Reply With Quote