View Single Post
Staro 22.04.2014., 20:23   #1
svemir
Premium

Datum registracije: Aug 2005
Slaganje maloga kucnoga servera s AM1 socket.

Slazem si jedan mali kucni server , stedljiv , jeftin i po mogucnosti tih.
E sada zasto AM1 socket. Zato sta je najeftiniji , stedljiv , ima grafiku i zvuk u sebi .
Znaci matična ASUS AM1M-A oko 260kn
Cpu AMD Sempron X4 3850 285kn ili slabiji Cpu AMD Sempron X2 2650 245kn
DDR3 2GB 1333MHz 160kn i napajanje za kojih 120kn
Znaci za kojih 830 kn imate server . jasno da vam fali jos i hard za njega i ako hocete dalje dodavati fali i przilica tastatura mis , kuciste.
U osnovi ja se na server spajam preko svoga kompa i sve sta stavljam na server stavljam preko svoga kompa preko kucne lan mreze.
E sada posto server obicno drzim na tavanu , serveri mi crkavaju . rok trajanja im je obicno 1-2 godine. po zimi rade na -20 a po ljeti na +50 stuupnjeva . stim da mi ne rade 24/7 . kada server upalite a on je na -20 smrznuti , mislim da mu nije svejedno
Sada ovaj mali server koji bi slozio stavio bi ga u svoju sobu. Znaci mora biti tih , znaci nema hardova . Sve si razmisljam da upiknem u njega dva usb stika . jedan od 4gb na kojem bi bi linux mint i drugi od 16gb ili 32gb na kojeg bi se skidalo.
Dal bi to radilo sa dva stika. znam da usb stick nije predviđen za to ali moralo bi funkicionirati

Aj ako tko ima kakav savjet za jeftinim kucnim mini serverom nema kaze.
Nije mi cilj sklapljati ga od stare krame.
Znam da je bilo ovakvih tema ali neznam dal se tko bacio u slaganje servera (download kompa) sa AM1 socket -om
svemir je offline