View Single Post
Staro 22.04.2014., 07:34   #41
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ne da mi se čitati sve... No kažeš HDMI kabel i napon?

A da nije uključen HDMI CEC u opcijama TV-a? Negdje se zove CEC, negdje Anynet+, negdje RIHD... Kad je on uključen, ima "struje" na kabelu jer može paliti druge uređaje preko toga.

Preporuka je kad Samsung TV ima opciju Anynet+ da se isključi ako uređaj s kojim je spojen ne podržava to jer može raditi razne smetnje. Našao sam par primjera gdje je ljudima radilo cirkus, primjerice, bluray player bez uzemljenja je imao razne smetnje.
Nemam tu opciju. Na telki nemam spojeno ništa osim HDMI kablom tv i risiver.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Naslov ove teme daje naslutit da postoji i normalno iskrenje iz HDMI kabela...
EDIT:
Naslov izmjenjen.

Pa ajmo reć da ima jel ovo jače iskrenje je recimo kad spajam HDMI kabel u risiver i recimo fulam točno rupu od HDMI rupe i pogodim kućište od risivera baš se vidi da jako zaiskri i to se definitnvno ne tolerira, a kad ne svijetli na ispitivaču isto zaiskri kad ga spajam tj. dodirnem kućištem od risivera, al jako malo što se tolerira.

Jučer sam pokušao još spojit miksetu u drugu letvu koja se nalazi na istoj utičnici samo drugi šteker znači imam utičnicu sa dva štekera i isto radi makar je na drugoj letvi na kojoj nije spojen TV i to samo kad je ugašena svijetli ispitivač, čim ju upalim prestane ispitivač svijetlit na dodiru sa HDMI kablom ili kućištem od risivera. Ali ako okrenem utikač od miksete onda je kontra efekt svijetli dok je upaljena, a kad je ugašena ne. Tako da ne znam šta mi je činit osim da uzmem neku dužu letvu upiknem u drugu utičnicu i dofuram ga tu do miksete i nju spojim na zasebno, al bilo bi mi draže i jednostavnije kad bi ovo nekako riješio. Jel moguće da mi TV nešto zeza jer je već star dosta ima jedno 5-6 godina LCD da nisu neki kondenzatori u njemu dotrajali, kolko sam gledao prije jedno 4 mjeseca u njemu nije bio niti jedan napuhan, no kolko znam to ne znači da nije otišo jel.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 22.04.2014. u 15:05.
Thermaltake je offline   Reply With Quote