Evo da se malo javim, jučer nisam imao vremena, ali danas da. Nemam ništa pametno za reći, više da se zna da nisam napustio ovu temu. Što se tiče mog tima za kog navijam ovaj uvodni dio je prošao kako sam i očekivao na početku sezone. Trenutno su drugi u konstruktorima, što će s obzirom na vozačku postavu vjerojatno uspjeti očuvati. Na zadnjoj utrci Fetel krene preoštro pa u drugoj polovini polako gubi tempo, za razliku od Rikija koji trku vozi ravnomjernije. Onako da ga nije malo usprio Riki bi barem došao do Alonsa, ali valjda je to vozačka psiha, ne dati nikom ispred sebe. Kad sam već kod RB, eventualnu pobjedu može očekivati na nekoj stazi tipa Monako, bez pravaca uz uslov da uspije namaknuti barem 30-40ks. Što se tiče Ferarija mislim da još nije stigao RB, napretka očito ima, ali je ova staza odgovarala Alonsu. Nadam se da se i oni poprave do Španije jer ovaj jaz je stvarno prevelik. Činjenica da niko nije uspio do sada ni par krugova biti prvi tokom trka ispred Mercedesa. Mercedes mi je drag što pobjeđuje sportski, ne iživljava se nad protivnicima kao nekad Ferari (2-3 kruga obiđe sve), ili Barca kojoj nije dosta 3-4:0, nego trpa dok može. Mercedes napravi razmak i onda to zadrži na 20-30 sekundi , a mogao bi mnogo više. Za sad toliko javim se opet.