Imam mali obrt, uzimam 3 nova kompjutera i trebao bi Office za sva tri kompa, oriđiđi naravno. U dilemi sam i neznam koja bi mi bila najbolja solucija za to.
Licenca za Office Home and Business 2013 je skoro 1.800 kn u ADM.hr -
LINK, a preko MS Stora ovaj Office 365 Small Business Premium
(srednji paket) dođe 125,00 € godišnje - cca. 950 kn. Ista ta Office 365 licenca kod nas preko jedne trgovine -
LINK dođe 1.225 kn, dosta skuplje. S tim da u ovom Office 365 imam Access, a u Office 2013 nemam, a on mi je bitan.
Tu je i ovaj Office 365 ProPlus -
LINK, dođe oko 155 € po korisniku, s tim da - quotam: "Korisnici mogu instalirati Office na najviše pet PC-jeva ili Macova istodobno i imat će pristup mobilnom okruženju sustava Office na pametnim telefonima, tabletima i drugim uređajima koje koriste.". Znači mogu ga instalirati na sva tri kompa.
Druga stvar koja me zanima, da li Office kupljen preko MS Stora vrijedi u slučaju inspekcije. Sigurno se preko MS Stora dobije potvrda o narudžbi i račun, ali da li je on kao takav uredno prihvaćen?
Probao sam napraviti par koraka kupovine preko MS-a, došao sam do samog dijela plaćanja i tu se pojavljuje onaj "terms and conditions", tj. pravni ugovor koji treba prihvatiti da bi prošla narudžba. U tom Pravnom ugovoru pod člankom 8., stavka d., stoji sljedeće:
d.
Potvrda o Licenci. Dokaz vaših licenci Softvera je: (1) ovaj Ugovor, (2) bilo koja potvrda Narudžbe, (3) dokumentacija kojom se dokazuje prijenos licenci (za sve dozvoljene transfere) i (4) dokaz o plaćanju.
Da li sada takav online račun ili potvrda te narudžbe na kojem stoji ime moje agencije sa mojim OIB-om i VAT-ID-jem vrijedi u slučaju inspekcije ili je negdje pisano zakonom da se taj softver mora kupiti isključivo u HR preko hrvatskog partnera / distributera?
Bio bi jako zahvalan na nekim pojašnjenjima, a također ako netko ima neku drugu ideju ili soluciju, svaki komentar je dobrodošao.