Citiraj:
Originally posted by Gabre
mislis da se sa 35miliona eura mjesečno ne može "održavati" servere?
|
Mislim da bi oni IPAK htjeli nešto i zaraditi na igri
Vidim da si friški u MMORPG vodama. WoW je prvi koji se probio širokim masama, pa se svi čude ko pura dreku kaj ima pretplatu.
Djeco - skoro svaki MMORPG ima pretplatu
GW se kupuju nastavci, opet po 300 Kn. Kaj je i dobra ideja IMHO - ljudi dobe feeling da igraju besplatno
Ne rade oni igre da bi se mi igrali, rade da zarade. Tha ... pa nisu oni neki filantropi - već oštri buisness ljudi. Nakon godinu dana debatiranja su zaključili da će večina biti spremna platiti 15$ mjesećno da može uživati u igri ....
Ja se ne žalim, to je debelo smanjilo broj klinaca od 13 ili manje godina. Ima ih, ali ne previše ...
Osim toga, baš me briga koliko oni zarade. Ako BMW ima veliku zaradu, kaj ću prestat slindrat nad BMW- om , jerbo đubrad skupo naplaćuju auto --- LoL. Igra je izuzetno igriva i pruža jako puno sati zabave. Problem je kaj je adiktivna ( kao i većina MMORPG-ova ), pa se zna dogoditi sesija od 8 sati

, ali 3-4 sata na dan je moje vrijeme igranja. Obićno 18-21.
Dali me boli tih 100 Kn - NE, dali me briga koliko Blizz na tome zaradi - NE. Kolika ima je margina profita zbog najma servera, bandwitha, ljudi .. tralalala - boli me ku*ac. Na kraju balade - WoW je jedna izuzetna igra u kojoj se uživa i koju se igra bez predaha.
Ako ne želiš, nemoj je igrati. Samo mi nemoj prićati da je to zbog 100 Kn. Ko da smo siromasi sa 10 000 + Kn konfama

. Ako ti ne paše kao igra, ha hebemu ne paše svakome. Samo znam da je igraju najrazličitijih profila - od učenika, preko studenata do direktora i vlasnika firmi .... i svi uživamo, svatko na svoj način
edit: @ Segregator --- broj i lokaciju fizičkih servera Blizz skriva kao zmija noge. Ali mora biti da se smrzneš. Po nekim navodima serveri su u Francuskoj - Pariz, jerbo im je tamo ISP. Blizz kao takav je ulupao finu lovu da serveri rade, a navodno je natjeral i ISP-a da napravi upgrade hw-a ( nitko ne želi izgubiti klijenta kao što je Blizz

).