evo jedan update, toshiba c55-a-1rv isto nema u biosu opciju za ugasiti uefi, podigao osmicu preko usb-a kreiranog rufusom, skinuo bios 1.30 win i odbija instal biosa iz windowsa, skinuo .iso verziju, kroz osmicu snimio bios na cd, restart, F12, odabrao ODD. kad se "sve učitalo" upisao :flash i startalo se flešanje biosa 2-3 sekunde pa restart i onda klasično flešanje sa skalom postotka obavljenog posla. kad je bilo gotovo lap se ugasio. pričekao pol minute da vidim hoće li se sam paliti i gasiti nekoliko puta ( kao glupi HP ) i kad sam vidio da se ne pali upalio lap, F2 i ušao u bios, vidim ver. 1.30, mogu ugasiti secure boot i pod opcijom "advanced" mjenjati UEFI i CSM. Sad kreiram wintobootic usb sa win 7 64 pa javim kao je prošla instalacija i driveri
fak toshiba
na kraju uspio instalirati win7 64 ali JEDINO sa dvd-a, usb ne vidi ni na jednom portu ako se ugasi UEFI, driveri me izbudalili, od vga, bt, card reader, uglavnom sve išlo preo ID hardvera ali za USB3.0 i LAN nikako. Skinuo sam valjda sve što ima na net-u al banana. USB3.0 sam na kraju isključio u biosu i sad svi portovi rade kao 2.0. LAN detektira kao Realtek al nema šanse da instaliram driver. Pošto susjed kaže da se ionako spaja na wifi čekat ćemo neku reviziju drivera za LAN i USB 3.0
Sve u svemu sedmica ide gore kad se apdejta bios i pogase UEFI pizdarije. Izgubio sam nekoliko sati zajebancije jer osmica mi je bljak a i susjed kaže isto bljak, sve u svemu jedno besplatno školovanje + ćevapi i pivo