daklem napravio sam najbolje tijesto sa piletinom IKAD
inače fakat ovo tko nije radio, morao bi raditi što prije.
daklem u pac na piletinu ide: timjan, curry, kurkuma, kajenski papar, sol/papar, vegeta natur za piletinu, crvena slatka paprika, u mužaru razyebane sjemenke korijandera i gorušice.. zapravo sve je u mužaru rađeno i onda na kraju se doda ulje i med.
kroz to se provuku svi bataci (preporučam s budget iz spara jer znaju imati po 300-400g komad što je super za duže pečenje - bolja kožica) i kada se poslože onda napune punu tepsiju. nakon jedno sat sat i 15 to zgleda ovako na 180c bez okretanja:
maknu se bataci i nutra se stavi voda/juha od rezanaca:
inače rezance sam kuhao u vodi sa solju (stonska kemijski neobrađena mljevena fyi

), malo vegete, malo vegete twist za piletinu, 3 kocke pileće kocke i 1 povrtne od knorra skupa samo malo suhog peršina i znači prije cijeđenja tog božanstvenog tijesta sam uzeo izdašnu šalicu skuhanog "temeljca".
nakon deglaziranja protvana, tj. ono sve gore što je navedeno + tijesto izgleda ovako:
sad je već mmmmm da se razumijemo, ali ima to reducirati
znači svakih 10 minuta van iz peći i onda miješati tijesto sve dok ne ispari ta juhica od kuhanja tijesta.
slika čisto iz objesti
na kraju to ovako zgleda... yebo me pas ako ima bolje i jednostavnije klope na svijetu:
određeni pojedinci (koji stvarno znaju kuhati) su rekli da je to najbolja tjestenina koju su ikada jeli.
ja se slažem s njima