View Single Post
Staro 14.04.2014., 13:34   #6735
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam više problema s novim iNew v3 fw 1.0.0.1. Dva su prilično bizarna:
1. nešto ne štima sa proximity senzorom. Kada stavim flip cover, mob se uredno stavi u lock mode i prikaže samo onaj prozorčić s osnovnim informacijama (sat, datum i to). Međutim, kada telefoniram, uho koje je naslonjeno na ekranu (logično, zar ne?) aktivira razne opcije na mobitela. Uglavnom flight mode koji mi automatski isključuje SIM karticu, a time i sugovornika pa ljudi misle da sam im spustio slušalicu. Veselo, zar ne?

2. vrlo često mi se sam od sebe ili tokom razgovora aktivira Google search bar koji se nalazi na home screenu i ne mogu ga nikako obrisati. Kad se pokušavam vratiti u normalno stanje, back i home tipka ne rade, a kako ih ja pritišćem više puta, onda mi se odjednom 20x vrati home screen, a često ni to ne pomaže nego ostane na search baru sve dok ne pritisnem Power tipku i bacim ga u sleep mode.

3. stavio sam si Hacker's keyboard za defaultni način unosa teksta. Iz nekog čudnog razloga, kad pišem mail ili sms dobijam normalnu defaultnu tipkovnicu. Iako sam je uredno isključio u Postavkama, ona se nekako reaktivira u njima sama od sebe.

4. nikako nisam mogao ubaciti svoj ringtone u mob jer kad bih to pokušao, dobijao sam poruku da je ringtone folder read only. Na kraju sam morao staviti neku ringtone aplikaciju da bi imao vlastiti ringtone na njemu.

Mob je došao rootan.