View Single Post
Staro 12.04.2014., 14:59   #39
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
U ponedjeljak ili utorak najvjerojatnije stiže antena, no danas sam se išao malo igrati sa ovime i napravio test bez dodatnih antena.

Dakle, otišao sam na krov, odneo edimax router (ovaj) spojio sve i usmjerio antenu prema vikendici - i dobio signal tamo bez ikakvih dodatnih antena

Unutar vikendice je signal jako slab, uspije očitati mrežu no treba mu 30-60sec da otvori neku stranicu. Stanje preko inSSIDera izgleda ovako (ja sam Edimax AP)

(klik na sliku za povećanje)

No, kad izađem van iz vikendice i zaobiđem 3 stabla koja mi smetaju da imam čisti pogled prema kući gdje je router, stanje se naglo poboljšava. Surfati mogu normalno, stranice se normalno otvaraju a brzina koju sam izmjerio je 2Mb/s (kod kuće imam 4). Stanje preko inSSIDera izgleda ovako:

(klik na sliku za povećanje)

Ovakvu bi brzinu vjerujem dobio i unutar vikendice da imam airlive ili kakvu sličnu malu antenu prikačenu na laptopu koju mogu malo podići, barem da stabla ispred "preskočim". No vjerujem da mi ni ona neće biti potrebna kada idući tjedan kući stavim Airgrid antenu od 20db i usmjerim je prema vikendici, ako sad dobivam "znakove života" sa onom malom plastičnom edimaxovom antenicom od 3db usmjerenom prema vikendici, onda vjerujem da će ta velika riješiti skroz moj problem i da ništa neću morati dodatno spajati na laptop. Situacija sa mobitelom je bila slična, unutar vikendice ne radi, vani lovi.

Sve u svemu zadovoljan sa rezultatima i jedva čekam idući tjedan da stigne oprema
jacobbb je offline   Reply With Quote