View Single Post
Staro 12.04.2014., 13:43   #2765
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
evo mene godinu dana nakon opet bi tio nesto unaprjedit, necu brzo sigurno,ali da znam počet štedit pare, ako triba više, za brže i jače

Najzahjtevnije stvari za koje se komp koristi su: Photoshop i ekvivalentni programi, Opera i Chrome sa po 30tabova otvoreni i Firefox sa 10tak (dakle web dizajn i frontend), a od igrica Dota2 i sumnjam da ce me ista drugo zanimat, želim upgrade jer mi cak zapinje na Browserima+PS

Trenutna konfa je iz moj komp

E sad šta se napajanja tiče, imam Chiefa od 400W i taj Chief je zakon, i tih je i sve, al u njemu ima vec priko 8 godina tako da pretpostavljam da ce mi tribat nesto novo

Imam 9600GT grafu, al osobno ne igram ništa doli dote2 pa nisam baš siguran jel nju potrebno upgradeati.

E sad procesor matična i ram to sigurno upgradeam i vjerojatno napajanje ovisi sta vi mislite, sve planiram uzet ovde sa tržnice osim napajanja.

Inače ovo je za mene, ja sam zagorjeli Intel fan, tako da me AMD uopce ne zanima

Ulaganje: 2500-3000 kunića i sve mislim uzet sa našeg tržnjaka, osim napajanja.
moja neka ideja je bila neki i5 po mogucnosti Haswell, racunam 1300 kn
Neka H87 Matična cca 500-700 kn
i smatram da ce mi 8 gb rama bit sasvim dovoljno to je jos nekih 500 kn
+ Napajanje iz trgovine, šta se napajanja tiče, oću nešto ko ovaj Chief kvalitetno, tiho, dugoročno, čak radije više dat za napajanje i oduzet od proca i matične, jer želim da potraje par generacija procesora/matičnih, napajanje ostaje a komponente se mjenjaju skoro svake godine.
Mislio sam nesto npr tipa ovo? http://www.futura-it.hr/katalog/komp...rums-500w-(1)/
ili možda neko modularno, stvarno neznam, nepratim ih baš puno pa ono

EDIT: e i da sad imam Katanu2 koja je super tiha i lako se cisti, pa bi valja neki takav hladnjak isto

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 12.04.2014. u 13:54.
OuttaControl je offline   Reply With Quote