View Single Post
Staro 11.04.2014., 21:14   #6
freerock0
Premium

Datum registracije: Apr 2014
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nemaš tu puno opcija:

a) odjaviš hdd u web konfigu routera (safe remove) > ištekaš sa routera > spojiš na komp > brišeš i/ili dodaš materijal "za gledanje" > odjava na kompu (safe remove) > ištekaš > uštekaj na router,
provjeriš jeli router skužio uštekani hdd ...

b) hdd ostaje uštekan na routeru > sve manipulacije sa fajlovima na hdd - u radiš daljinski preko kompa, sve ti je opisano pod Accessing USB Memory,
računaj da u ovoj kombinaciji prenos podataka zna biti dosta sporiji u odnosu na gornji slučaj kada je usb hdd spojen direktno na komp

Za kombinacije sa drugim routerom ovisi šta taj drugi može i nudi.
Obzirom da se dokazao kao najbolji wireless je žica, nekako se organiziraj / prisili i provuci Lan kabel između "sobe" i dnevnog boravka, postoje kanalice kojima se to može fino napraviti, maskirati i da uredno izgleda.

Slijedeći korak je da router (sa tel / adsl linijom ako treba) prebaciš u dnevni boravak, uz Lan kabel lako stane i tel. kabel u istu kanalicu.
Na taj način si riješio većinu problema, router se nalazi gdje imaš više klijenata a komp će preko Lan kabela imati dobru "vezu" kakva je i sada.

Ovo je inače česta pogreška prilikom uvođenja usluge / opreme, pogotovo ako se ide "linijom manjeg otpora" / ko će sad bušit i provlačit ...
a) Ovo sam uspjel i tako radim no zanima me jednostavniji način- ako postoji.

b) Accessing USB Memory opisan gdje ?

U vezi drugog rutera - zanima me ako bi hard bio istovremeno žičano spojen na glavni ruter (u sobi) i komp , bi li ga ovaj drugi ruter u dnevnom boravku mogao vidjeti tj. reproducirati sadržaje sa njega ?
Napominjem da ne bih htio da mi je hard i komp ukljućen cijelo vrijeme već samo hard i to kad bi se nešto gledalo - prema potrebi.

Nažalost žičano spajanje nije moguće - potreban prolazak kroz 2 sobe, kuhinju, međuetažu..
freerock0 je offline   Reply With Quote