View Single Post
Staro 11.04.2014., 17:32   #2761
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor oggy1985 Pregled postova
Najviše volim te "greške" (aka navlakuše). Već sam imao par okršaja s tvrtaka u HR oko navoda na webu i informacija (aka LAŽI) koju daju trgovci. Reklamiraju sve i svašta, a onda se pozivaju na tiskarske greške i veoma upitne pravne klauzule. Zapravo, kad uzmete od nekih tvrtki podatke na webu, tiskane materijale, deklaracije i informaciju koju vam daje trgovac (bilo usmeno ili pismeno), džubrad (u punom smislu te riječi) na baš svim mjestima ograđuje se od istinitosti navedenih podataka i zadržava pravo postojanja greške za koju ne preuzimaju odgovornost (famozno! postoji samo u HR).

Ako je neko ovdje pravnik, bilo bi dobro da se malo pozabave tim famoznim klauzulama i "tiskarskim" greškama. Jer ovo graniči s logikom "nisam ga ja ubio, nego je pištolj opalio".
Prije skoro dvije godine je tako većina shopova imalo sapphirke 6670 ddr5 (i u nazivu i u opisu) a bile ddr3. Bilo mi sumnjivo, pa kad sam ih kontaktirao negdje je u cca 5 od 6 shopova bila greška. Rekli dobavljać je sjebao u nazivu. Jedan shop mi se zahvalio na ukazanoj greški (nezz sad koji, morao bi tražit stare mejlove ako nisam obrisao) i ispravili su na stranici, a većina je odgovorila da je ddr3 i ostavili i dalje na stranici ddr5. Neki nisu ni odgovorili (tipa protis), uglavnom po serijskom nazivu kartice (tamo gdje je uopće pisalo) se moglo skužit koji je ddr.

Uglavnom je pravilo da slika ne znači ništa, nego se na opis (naziv) oslanja. Ovdje je zajeb samo u naslovu, u opisu piše gtx 750, pa je bar nešto. U onom gore primjeru je svugdje bilo krivo napisano. Uglavnom ako ne dobiješ ono što si kupio (što piše) ne mogu te zajebat.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote