View Single Post
Staro 11.04.2014., 07:46   #101
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Thiniad Pregled postova
Link na prošloj stranici. Nekom se svodi sve na bencheve, nekome ne. Ja osobno ne posjedujem ssd još (u procesu kupnje). Ali osobno ne volim ovakve potihe promjene.

edit: možda sam se krivo izrazio u prošlom postu, promijenili su čipove iz synchronous u asynchronous te sam u tom kontekstu rekao da su "sporiji" (sporiji u određenim radnjama)
Imao sam 4 SSD diska prije HyperX-a koji mi je trenutačno u kanti (Mushkin Callisto Deluxe, Mushkin Chronos (async), Intel 330 i OCZ Vertex 4) - sve je to isti drek kaj se brzine izvođenja/podizanja aplikacija i OS-a tiče - nema razlike čak i kad ga napuniš do kraja osim u nekakvoj sintetici koja nema veze s mozgom nit stvarnim svijetom. Ono što je bitno jest koji će prije krepat. E zbog toga vrijedi kupovat nešto sa kvalitetnijim i izdržljivijim NAND-om (čitaj Intel 5 serije, Samsung Pro, Samsung Evo i Intel 3 serije - ili kao u mom slučaju nešto što je ispod haube rebrand prije spomenutih). Ali fakat samo iz tog razloga.