View Single Post
Staro 11.04.2014., 00:21   #1
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
(riješeno) Random BSOD iz nepoznatog razloga

Poz, pa da krenem od početka. Prije cca. 3 tjedan počeo sam dobivati random BSOD. Misleći da je Windows, instaliram novi 3 dana nema BSOD i 4 dana eto ga. I tako surfajući tražeći što bi moglo bit naletim na to da je možda do avast antivirusa...deintaliram njega i stavim AVG, također par dana sve fino krasno i paf opet BSOD. Onda sam testirao hardware, krenuo sam od HDD-a koji je pokazao da je sve u redu , grafu testirao isla je do 110*C i nije se srusio , RAM sam testirao i prošao je 4 Passa...bez errora. Tada mi je BSOD najčešće bacao pri alt-tabanju ili izlaženju iz igre, odem kod frenda da testiramo komponente i pri alt-tabanju komp je sve to nekako čudno skalirao itd. Metnemo AMD beta drivere i sve je bilo dobro par dana. Nakon toga opet BSOD,onda mi je dao svoj RAM i tako sam par dana s njegovim radio da bi opet bacio BSOD. Tada sam zaključio da je ploča. Poslao je na reklamaciju i dobio novu.

Stari konfa -
CPU : AMD Phenom II X6 1090T BE
MBO : MSI 890 FXA-GD70
RAM : Corsair 2x4Gb 1600Mhz
HDD : WD Caviar Blue 1.0T
VGA : ATI Radeon HD 6970
PSU : Corsair HX650

I sad ima već tjedan dana da je nova ploča i ssd u pogonu. Znači u reklamaciji sam dobio ploču i ssd. Instalirao Windows na SSD , drivere i sve fino krasno.
Prvo bootanje, i gledam u biosu mi pokazuje da je ram na 1333Mhz a trebao bi biti na 1600Mhz. Čitati po netu, kao to je u redu, piše 1333 ali radi na 1600Mhz, mislim si hmmm a ok valjda je tako.

Nova konfa -
CPU : AMD Phenom II X6 1090T BE
MBO : Asus M5A97 R2.0
RAM : Corsair 2x4Gb 1600Mhz
SSD : Samsung 840 EVO Basic 120 Gb
HDD : WD Caviar Blue 1.0T
VGA : ATI Radeon HD 6970
PSU : Corsair HX650

I sve je to fino krasno radilo do danas...igrao Diablo 3, nakon toga kliknem Exit i čujem BZZZ zvuk zašteka i BSOD. Komp se resetao ja odmah u BlueScreenView i radi se o sljedećem erroru. Taj error sam dobivao i prije 3 tjedna. Na početku tih BSOD-ova nisam dobivao taj error nego 2 različita ali kasnije sam dobivao sam ovaj error. Neznam što se sad događa pošto je ploča nova...i utvrđeno je da je stara neispravna. Svaka pomoć dobrodošla

EDIT : nakon tog BSOD , išao sam upaliti Battle.net app i on mi je izbacio ovo , pošto je diablo 3 kopiran s bratovog kompa, dali je moguće da je zbog toga bacio BSOD?

Zadnje izmijenjeno od: Snowrider. 13.04.2014. u 09:59.
Snowrider je offline   Reply With Quote