Tema: DotA 2
View Single Post
Staro 09.04.2014., 18:24   #1771
bg_4_l
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor d0magoj_OS Pregled postova
može nekakve upute ,početnički tutorial bilo što za igrače lola koji žele početi igrati dotu 2? prelazim tutorial ali za sada sam lvl 0
Nema nekih posebnih savjeta. Itema u doti ima manje, za svakog heroja imaš guide(prouči malo UI pa ćeš vidjeti gdje se nalazi taj tab, gore lijevo na ekranu). To ti je dobar start. Nažalost u doti ne piše koliko je koji heroj težaj za igrati pa preporuke idu za supportove prvo. Lich(jako jednostavan i efikasan, dosta zabavan s ultijem), Dazzle(ako imaš solidne reflekse). Obveza supporta u doti je kupiti kurira na početku partije(često si jedini support), i wardove(drukčiji od onih u lolu i ključni za dobar tim), također dust ako ima invi heroja i smoke za gankove. Za ostalo konzultiraj guide za heroja, ima i itembuild tamo. U startu kreni s pretpostavkom da je dota znatno teža za svladati od lola pa će biti manje frustracije pri igranju. Također bitna razlika s lolom je mogućnost denyanja vlastitih kripova(last hitaš svog da protivnik ne dobije gold i dobije smanjenji xp od kripa). Prvi videi koje gledaš nakon par odigranih partija sa supportom su "pulling creeps" i "warding". Na jutjubu ima pregršt videa. Kad si to svladao si više manje na ti sa support roleom i onda možeš dalje(preporuka prvo carry) a onda kad si već jako dobar u igri i vladaš svim mehanikama probaj mid heroje. U doti mid heroji često imaju ogroman utjecaj na ostatak partije(imaju i u lolu ali iskreno ne znam do koje granice jer nisam dugo igrao). Još jedna mini crtica, u doti ability heroji(znači razni casteri koji rade burst dmg) jako oslabe late game jer nema mogućnosti pumpanja ability powera kao u lolu.
bg_4_l je offline   Reply With Quote