Mali osvrt na dva miša. Performance mx sam prije 15 dana zamijenio deathadderom 2013 nakon 5 godina korištenja. Prvo sam se iznenadio jer je razer dosta lakši, značajna promjena jer je mx teži i nekako krut. Deathadder je nevjerojatan za gaming, precizan senzor (pomaže i što je razer žični pa je brzina odziva veća), ruka se uopće ne umara, nisam naišao na probleme sa synapse softverom o kojima se priča. Tipke su brže nego na mx-u, a tipke sa strane je puno lakše naći i pritisnuti. Scroll je sporiji, ali mekši i precizniji nego na mx-u. Grip je dobar, nisam prije koristio deathadder pa ne znam kako je bilo s glatkom površinom na bokovima. Površine su sad gumirane i prsti ne klize ni malo. Gornja plastika miša je hrapava pa nema klizanja ruke. Ali na prvu deathadder ima neki šuplji, krhak osjećaj pa mi je trebalo par dana da se naviknem.
MX ima više programibilnih tipki(!), ima viši hrbat pa ruka više sjedi na mx-u (barem meni), slobodni scroll i odličan je za dugotrajan i precizan rad u uredskim aplikacijama. Performance mx definitvno nije za neki brži gaming, ali za strategije i sporije igre je sasvim ok. Materijali i osjećaj kvalitete je definitivno na strani logitecha. S logitechovim softverom (setpoint) sam imao dosta problema u početku, pa me synapse ustvari iznenadio jer je sve radilo bez problema.
MX sam koristio na 1500 dpi (to je maksimum), a deathadder na 1800 (max 6400). Preporučio bih oba miša, na poslu i dalje koristim performance mx, tu ga deathadder ne može zamijeniti. S druge strane ne želim se više igrati s mx-om od kad sam probao deathadder

Miševi su u istom cjenovnom razredu (deathadder je malo jeftiniji).