View Single Post
Staro 09.04.2014., 15:08   #321
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor jasmina1969 Pregled postova
Pozdrav,

eto danas i ja primila poziv od gospođe iz t-coma, kako moram doći u najbliži t-com centar da mi vele datum kad me budu prebacili na VOIP. Rekoh joj da su oni dužni mene obavijestiti kada, a ne da ja moram ispitivati i da nisam zainteresirana uopče za taj VOIP jer nam treba jedna analogna linija, baš iz razloga da kada nema struje, interneta nema i telefona. I da zato nisam več godinama u nikakvom ugovornom odnosu kako bi uvijek mogla otići kod drugog operatera. Vidim da metronet nudi analogiju još uvijek.

Trenutno sam na ISDN-u, jedna linija analogna i jedna digitalna, s time da je nekako prije još deset godina iskombinirano da kada je jedna linja zauzeta zvoni druga ili treća. ISDN je uveden isključivo zato da ja sa internetom imam svoju liniju, a starci uvijek slobodan telefon, još nije bilo MAXdsl-a u to vrijeme.
Moje pitanje je sad: kako se ISDN linije prebacuju na VOIP? Da li meni ostaju dvije linije ili samo jedna. S obzirom da imam tri telefonska broja i ja koristim jedan, a ostali ukućani drugi. Da li ostaju svi isti brojevi? Da li linije odvoje, pa ovu analognu lijepo konverteorm u centrali prebace na VOIP, a moju digitalnu liniju daju to što treba dati da se prespoje žice. Laik sam, još k tome plavuša, pa ako ima neka dobra strpljiva duša da mi objasni.
Imao sam sličnu situaciju i kad su zvali stalno sam odbijao...onda su jedan dan došli dok sam na poslu i uvalili VOIP staroj i ženi. Umjesto 3 broja sad imam samo 2, a taj drugi još ddoatno moram plaćati 29kn
segregator je offline   Reply With Quote