View Single Post
Staro 08.04.2014., 22:46   #5296
xnautix
Premium

xnautix's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor loris13 Pregled postova
službeno očitovanje je oksidacija matične ploče! kako je to moguće?
On nije pao u vodu niti bio u kontaktu sa vodim
LJOL ... A koji smartfon od sonjare? Onak usputno Sony se k*rchi s IP67 certifikatima odnedavno pa mi je recimo malo cudno da struchni servisherski moroni uopce ce da spominju vodu i oksidaciju. Jel ima Ip67 certifikat (ima!) ... e pa onda tebe kao nestrucnog korisnika ne zanima te jel otegnula maticna ili su ga izvanzemaljci oteli. Ak je to isti uredaj s brojkicama po kojima se fizichki ostavaruje JAMI STVO jos uvijek prisutan u ovoj nashoj dimenziji onda ti trebas inzistirati da imash pravo na onaj koji josh ne odbija poslusnost i da uz njega dobijes robovski ugovor da te taj uredaj treba sluziti jos slijedeca 24mj bez obzira jel tvoj ugovor sa SKAMOM upravo isteko ili teta na shalteru nije dobila bozicnicu da si moze spedikirat nokte.

Citiraj:
Autor Interpol Pregled postova
Nekidan sam kontaktirao jednu trgovinu u Engleskoj i rekli su mi da njihovo jamstvo ne vrijedi izvan UK i da zavisi od proizvođača. Ne znam kako je to regulirano na razini EU
Englezi se prave ludi. A i nadaju se kad posishu europu iskocit van iz nje. no kako su jos uvijek u EU mogu se oni da prave Englezi no i tam vrijede EU zakoni. Pa dok ne izglasuju odcepljenje ce moraju da poshtivaju zakone. Kaj ne?

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
???

Koristio sam ih preko 10 (malo sam i rekao) u zadnjih 8 godina i nikada nisam imao ovakve probleme. Eksternih diskova sam isto imao više od 10 i također nikada nije bilo ni najmanjeg problema.
Da i kakve to veze ima sto si se ti odmarao na Jupiteru. Ako malo bolje proucis tematiku (ako te puste te tvoje hungarushe) mogao bi shvatiti da ti razliciti mediji imaju zajdnicko skoro pa isto ko i kazetofon i plavoozraceni citaci. Kod tebe je poveznica sto se sve steka na USB i podrzava fat format.

Inace netko prije ti je pokusao skrenuti paznju kako su sve Flash memorije sranja. Ponijele su dosta revolucije na svojim ledima no nikako nisu zamisljene da budu pouzdane, a USB Flash drives su tek dno dna Flash Memorija. Relativno veliki kapacitet (jako diskutabilno ako ubacimo moora i to da si mogao popularni CF 1GB kupiti uz woow efekt jos 2004g) dok danas jedvo za istu cifru kupis shrot SDHC od 64GB), zelju za zaradom tih kineskih preprodavaca memorije (aka. Kingston) i zelju samog kupca da kupi veci i brzi stick za szto manju cijenu. Stickovi su vece sranje od Floppya kad uracunas kolicinu tebi dragih podataka koje tamo eventualno pohranjujes i cudljivost samog jeftinog kontrolera (USB2Flash) koji se ovino o nekvaliteti moze jako lose ponasati ovisno o USB domacinu na koji je pristekan na kojeg ni ne mislis. I stickovi su jako precijenjena roba jerbio bi ja danas u 2014 racunao na 256GB drajv s 50MB/s pisanja i 150MB/s citanja da kosta 120-160kn (uzgred za tu cifru jedvo nabavis 32GB s 15MB pisanja i 30MB citanja u zadnje dvije godine nepromijenjenih cijena) Kod flopica i kazeta si barem mogao spasiti podatke ako imas "d'masta" drajv ili barem nastelas glavu. Dok ako imas shugav i pokvaren kontroler podatci koje zapisujes nisu podatci nego hrpa smeca iako sama Flash memorija normalno radi (skicirano. podatci u trenutku zapisicanja postaju digitalni Jakusevac)

USB Flash === jako nepouzdana memorija (utjesna nagrada: i diskovi krepavaju)

Citiraj:
Autor The Man Pregled postova
Ispravan je možda trenutno, ali je nepouzdan. Ja samo od njega očekujem da pouzdano radi, a to ovdje nije slučaj i zato želim drugi koji je potpuno ispravan i normalno radi ili ti možda misliš da će ga oni popravljati u servisu? Ako se zblesirao to je vjerojatno defektan primjerak i samo je pitanje kad će se to ponovno dogoditi. Ove gluposti da se stick zblesirao zbog fajlova nema smisla uopće komentirati.
Blazeni i svemoguci korisnice windowsa ti si mozda cuo za nesto sto se pod tim usranim OSom naziva drajver. Zna se dogoditi da sve moguce i nemoguce verzije samih ultrajeftuinih kontrolera koji se ugraduju u saroliku ponudu jeftine kineske elektronike IPAK NISU U POTPUNOSTI komptaibilne s nekom generickom specifikacijom za USB2Flash controller. Usput Kingston IZUZETNO CESTO mijenja dobavljace svojih komponenata tako da unutar same serije mozes naletjeti na jednan lot ot sto-dvjesto-petsto tisuca primjeraka sto krepavju kad ih pogledas i pouzdani su za prodaju kao "fejk s ebaja" te par milja "potpuno ispravnih" drajvova iz tzv.iste serije koji ne uzrokuju zanimljive i uzbudljive pustolovine svojim korisnicima. To je nama nasa jeftina kineska elektronika dala. rashan teknolodzi ameriken teknolodzi oll mejd in taiwan

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
U tom smjeru i ide tržište, dobiti cemo nisku cijenu ali trgovina sa reklamacijom nece imati ništa. U globalu ok, uvozniku šaljemo uređaj i oni ga vracaju popravljanog.
Nazalost. A faktor cekanja ide k krajnjem limitu od 45d obzirom da cemo trebati koristiti "lokalni support u bangladeshu" samo je pitanje hoce li uopce onda postojati lokalni trgovci sa stvarnim ducanom u hr jer uz takav support je i ljenim amerima odavno vec dopizdilo. Srecom populacija im se sastoji od 90% crnaca koji moraju crnciti desetsatni radni dan te provesti jos barem tri sata na putu od kuce do posla. Tak da je cijela ideja just dooooh. Real amerike drim kam true.

Ko i neki vrli poduzetnik koji nam je VR trilenijum jad hdio podvaliti kao 2015 ebaj rejuvenated. et osad decko barem mze svoju ideju unovciti prodajom gotove platforme ebaju i sl lopinama bez granica. malo neodrzive ideje al kog to jos briga kad na sva usta zijevljemo floskule procitane s nekog cudnog koncepta o odrtivom razvoju o kojemu ti isti megafoni nemaju i ne zele imati pojma. Al ideja je posh i da se zaradit kaj ne.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Evo recimo MSI ne prizna bez kutije..
https://shop.msicomputer.com/App/Sto...urnPolicy.aspx.
Taj link bi kao pojasnio neki return product i DOA warranty za americhane. Cak se nigdje ne spominje guaranteed warranty aka. RMA (kaj tog nema u meriki il radi 30d il kupi novo, hm?) nego return policy. Bit ce za onlajn kupnju kad ne saljes neweggu da ne placas restock ili nesto sl.

Inace generalno nije problem za kutije od grafa. iako bi Gigabytei Asus mogli bit izuzetak, nego kupis TV od 42"-47" i sto onda cuvas ambalazu punih 5g koliko ti "daju" garanciju. Za takve proizvode je za ocekivat da imas majstora koji radi na terenu i ima nacin za otpremit takvo sto (u slucaju da ima ugovoreno da moze nudit zamjene staro za staro pa kom obojci kom opanci). Sto ako kupim vesh mashinu trebam cuvat onu njenu paletu i stapove kojima se fiksira bubanj da ne lamache i jos sve to sam nazat montirat prije otpremu na servis .... ajoj

Zadnje izmijenjeno od: xnautix. 09.04.2014. u 02:32.
xnautix je offline   Reply With Quote