View Single Post
Staro 07.04.2014., 11:30   #579
ljudevit27
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
Autor divancic Pregled postova
Pozdrav,

Pripremam si složiti HTPC računalo. Konfiguracija na koju pucam je slična onoj koju je Ljudevit27 nabavljao. Dakle radi se o: T procesoru (35W TDP) (pokušao bih negdje dobaviti i3-4330T), ASUS H87M-PRO, 16GB, 2xWD3TBRed i 1x120GB INTEL SSD. Bez drugih kartica (tipa grafička, zvučna i sl.). Stroj bi imao višenamjensku funkciju: prvenstveno media centar i virtualbox host.

Kućišta oko kojih se dvoumim su Fractal Design Node 605 i Silverstone Grandia GD04, međutim, ne vidim gdje ih kod nas kupiti, gdje god pogledam nemaju ih na skladištu. Možete li me uputiti? Je li ih netko naručivao izvana (CU)? Je li to uopće pogodno naručivati obzirom na veličinu/težinu – bilo bi smiješno platiti poštarinu pola vrijednosti kućišta.

Druga stvar koja me brine je položaj napajanja. Obzirom da pucam na neko hibridno napajanje (tipa Corsair RM450), a njemu je ventilator okrenut prema dolje, pitam se hoće li se napajanje dovoljno hladiti kada ventilator ne radi?
U slučaju Grandie, iznad napajanja se može montirati jedan 3.5“ disk, je li to mjesto nepovoljno za disk (obzirom na hibridno napajanje).

@Ljudevit: Jesi li ti zadovoljan svojom konfiguracijom? Zagrijava li se? Je li tiha?

Tx
Ja sam jako zadovoljan konfiguracijom.
Konfiguracija je prakticki necujna. Jedino ako se priblizim na metar od nje cujem ventilatore kucista (koji su btw na najmanjoj brzini), a i to sto tada cujem je vrlo tiho i to cujem tek kada je tisina u stanu.
Da li se grije!? Ne znam, ne pratim i nisam primjetio nikakve probleme ali, ruku na srce, samo gledam filmove i surfam; ne igram igre. Rekao bih da se ventilator napajanja nije niti jednom upalio ili se upalio ali ga nisam cuo.

Sto se narucivanja kucista sa CU tice, ja sam svoje komponente (osim kucista, memorije i kulera) narucivao od tamo. Ali sam u istoj narudzbi uzeo i za prijatelja jedno kuciste i to mi nije povislo postarinu koja je bila 30-ak €. Sve skupa je doslo u jednoj veeelikoj kutiji koja je bila natrpana papirima za zastitu.
ljudevit27 je offline   Reply With Quote