View Single Post
Staro 04.04.2014., 16:14   #1
freerock0
Premium

Datum registracije: Apr 2014
Wireless između kompa, hard-diska i TV-a

Pozdrav,
evo mog prvog posta na ovom forumu i odmah jedno opširnije pitanje za znalce pošto sam ja totalna truba što se tiće tehnike i njezinog spajanja, umreživanja, nadograđivanja...

Uz pomoć tutoriala kojeg sam našao na netu, uspio sam USB-om spojiti hard-disk na ruter (i dobiti hardverski media server ?!?) kojeg je TV uredno prepoznao preko wirelessa i uspio reproducirati sadržaje sa njega.
Wireless mora biti pošto mi je komp i ruter u drugom dijelu kuće (soba) pa nije moguće spajanje žicom.
Drugi razlog za wirelles je u tome što mislim uključivati hard samo kad bi htio pogledati neki film, znači da ne radi non-stop tj. da se hard ne opterećuje kad nema potrebe.

Problem nastaje kad novi (skinuti) materijal želim pogledati na TV-u. Za to moram prebaciti materijal na hard, moram otpojiti USB kabel iz rutera i priključiti ga na komp te ponoviti isto nakon završetka prebacivanja.

Zanima me koliko je to "štetno" za hard (takvo prespajanje) i postoji li kakav lakši, brži ili jednostavniji način za ovu operaciju?
Malo sam guglao i pročitao da se može izraditi kućna mreža ali ne znam bi li ona bila dobra za mene pošto nebi htio da hard radi non-stop već prema potrebi a i ne znam bih li je mogao sam izraditi.

Zanima me još da li postoji mogućnost prebacivanja podataka sa kompa direktno na hard ako je hard priključen na drugi ruter (u dnevnom boravku) a koji bi bio povezao sa Frizom ?
Postoji li koja druga opcija za moje "umrežavanje" ?

Oprema koju posjedujem :
-smart TV pan 42ST60
-hard-disk Verbatim od 1TB
-ruter Fritz od H1 (+ stari ruteri od T-com i Optime)

Bilo kakav savijet, sugestija ili prijedlog dobro je došao.
Pozdrav !

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 11.04.2014. u 18:08.
freerock0 je offline   Reply With Quote