View Single Post
Staro 04.04.2014., 15:05   #842
dadosbcro
Premium
Moj komp

dadosbcro's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
@yggdrasil
Imao sam priliku promjeniti dosta računala, što intelovih kombinacija, što AMD...AMD platforma, nvidia grafa i obratno, i uvjek sam uzimao ono što mi je u tom trenutku bio bolji bang for buck...trenutno sa AMD-om imaš bolji omjer uloženo/dobiveno pa su ti momci iz tog razloga predložili AMD...

ako gledaš AMD FX8320, trenutno ga u UZI shopu možeš dobiti za 1016 kn! i vjerujem da ćeš njega moći OCati bez problema na 4.3-4.4Ghz na ploči koju su ti dečki preporučili uz odgovarajuće hlađenje...taj procesor na 4.4GHz ima da jede sve novije igre bez problema, a kasnije ako igre budu optimizirane da iskoriste sve njegove jezgre imati ćeš bolji future proof...današnje igre koje su sposobne opteretiti više od 4 jezgre, a za koje ja znam, su crysis 3 i BF4, ako za godinu dana budu izlazile igre koje su optimizirane za iskoristit svih 8 jezgri, onda će FX 8320 biti još bolji, usudio bih se reći što stariji to bolji, jer sa današnjim igrama ne možeš iskoristiti niti pola njegovog potencijala...
Trenutno u igrama koje su optimizirane iskoristiti 1, 2 ili 4 jezgre, intel i5 će biti bolji/brži, ali i5 ima 4 fizičke jezgre manje, tako da u aplikacijama/ programima koje su sposobne zaposliti sve jezgre od FX8320 procesora, FX će biti brži...ako ikada dođu igre koje su sposobne opteretiti svih 8 jezgri, FX8320 će biti u prednosti...

Da skratim priču, situacija je takva da je za većinu današnjih igara i5 trenutno brži, ali ne moraš brinuti jer će te igre i FX8320 odraditi bez problema...da ti netko stavi kompove jedan kraj drogog, iste grafe, razliku u igrama nebi primjetio/osjetio....za i5 procesor sa zaključanim množiteljem, tj. nonK, koji ne možeš OC, moraš dati 300kn više, za i5 koji možeš OC, tj. K model, moraš dati 600kn više...da ti komp služi za posao i da zarađuješ od njega, onda bi ti vjerovatno preporučio kakav i7 procesor, a pošto će ti najviše služiti za igre, i FX8320 će odlično odraditi posao u starijim igrama, u novim vjerujem još i bolje...
dadosbcro je offline   Reply With Quote