Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.04.2014., 19:15   #10193
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ah, 100 ljudi 100 ćudi, samo vi nemojte ići u herc i jadransko zbog trla baba lan razloga, odite u triglave, uniqe, grawe i slične, pa kad budete sami morali plaćati za manju štetu, kad budete plaćali uslužnu procjenu koja je u svim normalnim osiguranjima besplatna kako i treba bit po zakonu, kad budete čekali procjenitelja mjesec dana, ili isplatu odštete po 2-3 mjeseca, nemojte tu doć plakat -.-
Ne da mi se ni pisati sad konstruktivne savjete u vezi zaštite stečenog bonusa, i svih ostalih vrlo pozitivnih novotarija (50% na drugo vozilo, prijenos bonusa između uže obitelji u istom kućanstvu, vrijednost bonusa 7, i više godina, za razliku od dosadašnje 3, ukidanje skupih tarifa za zg i kr rege, individualizacija police po vlasniku a ne isključivo po reg. zoni i teh. karakteristici vozila, itd itd itd) koje su nastupile 29.3. zbog ovakvih gore trollretos postova....
Pošto sam uspješno apsolvirao tvoje upozorenje vezano uz opasnost stečaja osiguravatelja ( do sada nezabilježeno u RH ) i plaćanju udjela u šteti do visine od 20.000,00 kn, slijedi novi set pitanja i opaski :

Mislim da bespotrebno huliš protiv navedenih kompanija. Nisu od jučer i uspješno rade u nekoliko država na ovim prostorima.

Kao i obično, opet mi je nejasno kakve veze imam ja, kao osiguranik od AO u slučaju kad nekog napucam ?

Trebam li ja platiti procjenu štete na vozilu koje sam udario ?

Trebam li participirati u šteti koju sam osigurao kupovinom police AO ?

Zašto bi mene smetalo čekanje na procjenitelja kad ionako o svom trošku popravljam svoje vozilo ( i još dobijem malus ) ?

Kakve veze imam s time što će oštećenik čekati svoj novac 2-3 mjeseca ?

Usput, bijah oštećen sprijeda i straga u lakšoj prometnoj prije 2 god.
Mlada dama koja nas je "naguzila" ( ja sam bio u sredini ) odmah je priznala krivnju i pođosmo u poslovnicu omraženog Jadranskog.
Svi postupci su bili izvedeni brzo i profesionalno.
Pošto nisam želio popravljati u njihovoj režiji tražio sam isplatu. Promptno su odobrili iznos, na visinu sam se žalio i još ga podebljao za 20%.
Sve je isplaćeno na vrijeme.

Cijeniti ću odgovor i tumačenje po pitanjima ponaosob.