View Single Post
Staro 03.04.2014., 17:52   #257
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Lenovo Ideapad G710

Radi se o verziji sa dvojezgrenim pentiumom 3550m koji radi na 2.30ghz, nvidia 820, 4gb dd3 ram i 1tb wd hdd.

Laptop je placen nekih 3300kn i u toj klasi mi je ispao kao best buy. Gledao sam jos i asus i toshibu, ali lenovo je prije svega izgledalo najrobusnije i najcvrsce. Osobno mi ima najljepsi dizajn, nijedna ploha nije glossy osim samog ekrana, tako da nije previse osjetljiv na otiske, a panel od brusenog aluminija izgleda super.

Sam rad laptopa je ekstremno tih, cuje se jedino ako se stavi neki disk u rom, ali ni to nije ni priblizno kao kod vecine PC brace sto se buke tice.

Grijanje, je zanemarivo, doduse nisam nista igrao, vec muzika, browsanje, angry
birds, i nakon nekoliko sati rada, laptop je bio samo mlak na odredjenim djelovima.

Tipkovnica mi je takodjer najbolja u klasi, nema nikakvog uvijanja prilikom tipkanja, osjecaj je ko da kucam po nakovnju a same tipke su fine i vjecitom pc korisniku kao meni, nisu predstavljle problem oko privikavanja. Funkcijske tipke su uglavnom standardizirane, ali ne sve, pa uz one za regulaciju zvuka i svjetloce ekrana nalazimo i tipke za gasenje prozora, biranje izmedju otvorenih prozora, paljenje gasenje bezicne komunikacije (airplane mode), gasenje samog ekrana, gasenje trackpada i biranje izmedju video izlaza. Ono sto mi se takodjer posebno svidja je da funkcijske tipke rade bez pritiskanja FN tipke, tipku je vec potrebno pritisnuti da bi se dobile tipke od F1 do F12.

Trackpad je solidne velicine, a njegove tipke su poprilicno meke i tihe.

Laptop dolazi sa svim potrebnim driverima koji su predvidjeni za windows 8.1 64bit, pa oni koji se odluce zataj sistem nece imati problema oko trazenja istih.

Pored svih dobrih ima i nesto losijih strana.

Ekran je glossy, a kut gledanja nije za pohvalu, srecom radi se o laptopu, pa je uvjek moguce podesiti nagib ekrana, ali nadao sam se da je to uznapredovalo bez obzira sto je ovdje rijec o entry level modelu.

Zvucnici bez obzira sto se navodi da imaju dolby certifikat, nisu nista spektakularno, cuo sam i gorih, ali za nuzdu ce posluziti. Sam stereo je dobar, ali frekvencijski opseg je mozda gori i od nekih mobilnih uredjaja (npr lumia 720).

Rad sa windowsima

Laptop vrti windows 8.1 64bit bez ikakvih problema, sve je poprilicno fluidno, samo bootanje traje maksimalno 15 sekundi, a shut down i krace, tako da tu nemam nikakvih zamjerki.

Eto toliko ukratko, sve u svemu radi se o finom laptopu za navedenu cijenu.

http://shop.lenovo.com/hr/hr/laptops..._specifikacije
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote