Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.04.2014., 12:07   #10190
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A znaš i sam da osiguranja nastoje ušparati na svakom mogućem slučaju. Mi smo država u kojoj osiguranja i zakone kroje kako im paše.
Nego, jedno konkretno pitanje ako mogu iskoristiti priliku :-)
U vezi procjene, imao jednom slučaj da je procjenitelj (nije sad uopće bitno koja je kuća u pitanju) došao, onako letimice pogledao vozilo naguženo otraga. Tek na moje inzistiranje auto je išao na grabu (bili smo u stanici za teehnički pregled), tom prilikom procjenitelj utvrđuje da se mijenja komplet stražnji branik i čini mi se vezni lim jer se savinut. Ja naravno dan prije kontaktirao limara koji mi je objasnio točno na što treba obratiti pažnju. Pa je tako oštećenje tog lima vidljivo tek ako se makne tepih iz prtljažnika i pogleda oko rezervne gume ili od ispod. Pregledali s obje strane i procjenitelj veli zamjena svih navedenih dijelova. Ja procjenu narano ne mogu dobiti odmah nego tek nakon koji dan kad ono to napiše. Odmah dogovorili da auto ide u ovlašteni servis. Zovu me nakon par dana iz servisa, na procjeni piše:
- ravnanje lima
- zamjena mat crnog dijela branika, farbanje dijelova koji su u boji vozila.
Morali zvati ponovno tog istog procjenitelja u servis jer se na tom autu branik ne može rastavljati niti odvojeno zamijeniti dijelovi, a lim isto tako nije preporučljivo krpati. Na kraju procjenitelj pristao na zamjenu cijelog branika (tu nije mogao ništa), a lim su ipak ravanali i farbali. E sad, pitanje je zašto ja odmah ne mogu dobiti procjenu? I kako to lik meni priča jedno, a par dana kasnije u procjeni napravi drugo, naravno jeftiniju varijantu? Očito servis tu nema pravo glasa, nego osiguranje određuje što će se i kako popravljati na autu, u procjeni su sati rada i cijena za svaku vrstu posla. I kako se uopće zaštititi od takvih likova, ovaj nije bio nestručan, fakat me probao zaje... po onome APP.
Koje su mogućnosti servisa i mene kad se tako nešto dogodi, što da ne pristanem na takav popravak, dižem žalbu, tužbu, što li prema osiguranju? Nisam došao do toga, ali baš me zanima.
Pa ako ti se da, elaboriraj i daj neki koristan savjet.
c-shadow je offline   Reply With Quote