Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.04.2014., 11:46   #10189
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Kad sam ja imao taj slučaj, nije se radilo o dizanju kamena s ceste nego je je slučaj okrakteriziran kao prometna nezgoda, barem je tada bilo tako. Ima već ponešto godina od toga, sad kad idem računati, već je dvoznamenkasti broj godina pa možda nije najsvježiji slučaj, ali od tada nisam više u CO.
To je onda bilo naplativo, bez greške.
Samo problem je što ama baš svi imaju putra na glavi (mislim na osiguravajuće kuće), što se tiče pravnih službi i osporavanja isplate šteta, zato mi je iznimno idiotski kad netko krene kenjat po ovom ili onom osiguranju, a pogotovo kad je to na osnovu priča iz birtije ili nekog ogorčenog susjeda kojem je kriv cijeli svijet samo on ne.
Drugi problem je što je općenito zospc i ostali vezani zakoni i naputci, vrlo glupo i dvojbeno složen, tako da je prometnom policajcu najlakše napisati u zapisnik 'vožnja neprilagođena uvjetima na cesti' i amen, pravnoj službi nekog osiguranja je to sasvim dovoljno za osporavanje odštetnog zahtjeva. Pa nek se čovjek poslije sudi par godina i plaća vještake da bi dokazao da 44km/h po suhoj cesti nije neprilagođena vožnja, itd. Stvarno u ovih 12+g u tom poslu sam se nagledao svega i svačega, i privatno i službeno.