Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.04.2014., 11:29   #10188
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Najveći problem poslije rekla-kazala spika iz birtije je, što ekipa uopće ne zna svoja prava i kad se nešto može ostvariti, a kad nešto nije zakonski pokriveno. Onda su svi drugi krivi...
Šteta od dizanja kamena/nn predmeta u šajbu nije zakonski pokrivena već nekoliko godina jer je to masovno zloupotrebljavano i naplaćivano bez ikakvog dokaza, te je nakon dužeg razmatranja za i protiv naknada štete u takvim slučajevima nenaplativa sa police osiguranja vozila, jer je to nedokaziva šteta. Samo privatna tužba protiv cesta, uz obavezno zvanje policije i pravljenje zapisnika, tako da postoji dokaz o tome da je na cesti kamenje/nešto slično što je oštetilo staklo/automobil. Ako toga nema, sve pada u vodu.
Da ne nabrajam sada još masu drugih slučajeva gdje ekipa po birtijama kenja protiv nekog osiguranja, a pravno pokriće za štetu ne postoji, tipa prometne na privatnim parkinzima s naplatom, štete bez policijskog zapisnika i/ili izjave drugog sudionika prometne nezgode, bez obzira što ekipa ima primisli da ako ima europsko izvješće da je to sve... Itd....
Kad sam ja imao taj slučaj, nije se radilo o dizanju kamena s ceste nego je je slučaj okrakteriziran kao prometna nezgoda, barem je tada bilo tako. Ima već ponešto godina od toga, sad kad idem računati, već je dvoznamenkasti broj godina pa možda nije najsvježiji slučaj, ali od tada nisam više u CO.
c-shadow je offline   Reply With Quote