Citiraj:
Autor Touche
Pa ne mogu ja trazit da neispravnu stvar ne zelim slat na servis  Ona njihova uredba o 3 dana je besmislena. Ja dodjem i trazim zamjenu ili povrat, oni kazu moze, ali treba servis provjeriti tko je kriv za kvar i...sto? Nije mi jasno na osnovu cega bih ja mogao inzistirati da neispravan hardver ne ide na servis.
|
Gle, ja sam ti napisao kako trebas napravit. Eto ti drugi put probaj i javi kako je proslo. A mozes i po svome pa eto imas to sto imas.
Jedno je neispravno, jedno je da ti ne radi cim si je donio kuci. Oni unutar jednog dana mogu ustanovit dali to ne radi zato jer si je recimo zalio vodom, ili jednostavno ne radi. Zasto ne radi tebe se ne tice. Ti imas izbor da je "saljes na servis" a jasno je da se kartica nece moc servisirat te ce ti dat novu, samo si im na ovaj nacin dao rok puno veci nego je potreban.
Pozovi se na clanak 410 zoo (sad ce uredno trgovacki lobi opet pocet o svojim nedostatcima i neispravnostima, ali vec smo to prozvakali i ustanovili da je jeftina propaganda).
Citiraj:
Autor Alfa_R
@samsokan na što je točno pozivaš? Imaš zakon o zaštiti potrošača i zakon o obveznim odnosima. Na koji članak se ti pozivaš da su oni u prekršaju ?
|
Na to da mi prodaju proizvod koji ne radi i koji odmah reklamiram? Jel stvarno potrebno objasnjavat ovo ili sta? 410 bez pol muke, a ako se prave mutavi (kad dodjem u trgovinu) ide i dopis gospodraskoj komori zbog lose poslovne prakse i obestecenje zbog financijskih troskova koji su sve nastali nakon prodaje uredjaja koji ne radi.
Citiraj:
Rok od 15 dana je da to oni odgovore na dopis, ne da ga u svoje.
|
Lol, evo to je ta propaganda. Da, rok je 15 dana da mi odgovore, samo je jasno da ako odgovore pozitivno da je stvar rjesena (kao sto ce bit u njegovom slucaju), tako da je efektivno to ono sto sam gore napisao, da ce stvar bit rjesena u 15 dana. A evo, ja osobno bi bas volio vidjet da mi netko odgovori da ne prihvaca. Imam vise stotina prijava iza sebe, niti jednom za jedan slican slucaj nisam dobio rjesenje da se ne prihvaca. Najgore sto sam dobio je bilo da su "nezadovoljni" jer nisam pricekao da mi odgovore nego sam odmah slao DI i i njima. Evo ti mi daj jedan primjer ako imas gdje imas ovo gore sve navedeno a da ti je trgovac odgovorio da ne prihvaca zamjenu/povrat.
Citiraj:
Btw da se osvrnem na više od 45 dana servisa, i onda ako u jamstvenim piše razumni rok, ja bi svejedno dopisom zahtjevao nakon 45 dana da mi vrate novac jer je razumni rok - prošao.
|
Taj rok se moze i skratiti, 45 dana je puno previse.