View Single Post
Staro 02.04.2014., 13:19   #787
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Touche Pregled postova
Na sto da se pozovem u pismenoj dopisci? Tehnicki, jos nijedan zakon nisu prekrsili, osim zdrave logike i pristojnog odnosa prema kupcu.
Na sta se imas pozvat? :P Prodali su ti uredjaj koji ne radi. Oni tehnicki sad nisu prekrsili nista zato jer si im to dopustio, ali da si naglasio da uredjaj ne ide na servis, onda bi vec debelo bili u prekrsaju. Da to nije tako, mogli bi uredno prodavat neispravne uredjaje i nikom nista.

Znaci, ti kad njima naglasis da ne zelis servis, normalno da ce oni provjerit dali radi ta stvar ili ne, jer bi inace svak na taj nacin mogao mjenjati sto god kupi. Ali isto tako za provjeru ispravnosti im ne treba dulje od jednog dana. Nadalje, kad si naglasio da servis ne zelis i poslao pismeni dopis (njima i drzavnom) gdje trazis zamjenu za ispravan proizvod ili povrat novca, oni imaju 15 dana rok od dopisa da to rjese. Samim time sto ti to nisi napravio, a pismeno nemas nikakvih dokaza da karticu nisi poslao "na servis" njima rok od 15 dana raste na xx dana. Uz to, ako nemas napismeno da si inzistirao da se ne servisira oni ce se uredno praviti mutavi da si ti to poslao na servis (nije mi se jednom dogodilo da su mi trgovci stvari "popravljali" iako sam napismeno imao da servis ne zelim, pa su na kraju meni dali novu, a sebi zadrzali popravljenu i nisu znali sto s njom).
Jeli razumijes sad razliku. U realnosti je rezultat isti, samo sto te ovdje mogu valjat, tamo imaju rok. I u jednom i drugom slucaju ce rezultat bit isti (ti ces dobit novu kraticu po svemu sudeci), samo im se sad ne zuri. Novce su dobili. To je onaj hrvatski mentalitet kad ti obecavaju brda i doline dok ne dobiju novce, jednom kad novce dobiju postajes im teret. Zadrzavanje kupca, lojalnost, 0 bodova.
sandokan111 je offline   Reply With Quote