Pozdrav,
ovako, imam jedan problem pa ako netko može udijeliti koji savjet.
Htio bi koristiti internet iz kuće u vikendici koja se nalazi otprilike 1 do 1.5km zračne linije od kuće. Kuća se nalazi u udolini, vikendica na samom brdu otprilike max 1.5km zračne udaljenosti, vidljivost i golim okom je odlična te nema nikakve prepreke između njih (nekih kuća i slično).
E sad, ja bi htio koristiti adsl internet iz kuće u toj vikendici, pa me zanima kako bi to bilo najlakše i najjeftinije izvesti. U vikendici nema struje, a i nije sigurno nešto puno instaliravati tamo zbog čestih provala, tako da sve potrebne instalacije bi bilo dobro kad bi se mogle odraditi na kući (postavljanje antene i slično). Konkretno, postoji li neka antena sa kojom bi mogao spojiti svoj wireless router i usmjeriti je prema vikendici a da laptop uspije uhvatiti taj signal?
Ono što sam uspio izguglat su kojekakve antene za laptop tipa
WL-1700USB, no ne znam kako bi to radilo i ide li u struju (struje kažem u vikendici nemam!). Bilo bi bolja opcija kad bi postojala neka antena da se stavi na kuću, neki "mini repetiror" koji bi proširio taj signal i da laptop onda sam uspije bez dodatnih tehnikalija to uhvatit.
Bilo kakav savjet je dobrodošao