Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 01.04.2014., 19:43   #1285
nikidr
Registered User

nikidr's Avatar

Datum registracije: Dec 2012
Mala nadopuna recenzije takstar pro 80

Evo nakon par dana slusanja i usporedbi sa superlux hd 660 u istoj glazbi ispada da takstarice nisu bas u svemu bolje. Na brzoj i agresivnoj glazbi su mi superlux hd660 malo zabavnije i bolje zahvaljujuci svojoj agresivnosti, izravnosti i pomalo zescim visokim tonovima, dok u klasicnoj glazbi i laganijim stvarima takstarice prevladavaju rafiniranoscu, vecom cistocom i manjim zamorom kod slusanja.

Nikako nije rijec o nekim velikim razlikama jer su oba para slusalica vrlo dobra, ali jedne su bolje u laganijim , a druge u brzim i zescim stvarima. Kome je vazna i udobnost takstarice s hm5 earpadovima su doslovno na drugoj razini, s orginalnim oba modela su tu negdje. Uglavnom po meni nema univerzalnih slusalica koje su naj za sve, barem ne za neku razumnu cijenu.

Iduca stvar na mojoj listi planar magnetic (ortodinamicke) Fostex T50rp, slusalica s klasicnim driverima imam dovoljno tako da je vrijeme za nesto drugo. Ove slusalice su orginalno namijenjene monitoringu ali uz par laganih modova postaju vrlo dobre slusalice za glazbu i sve ostalo.

Bacite pogled na link sa grafovima nakon jednostavnih modova. Ima brdo tema i cijela zajednica modera na head fi forumu, a i na rockgrotto forumu isto tako ima dosta o ovim slusalicama. Neki grafovi odaziva slusalica na linku koji sam stavio ispod izgledaju predobro da bi bili istiniti (br. 56 najvise), a i padaju usporedbe s audeze lcd2 i he 500 od ekipe koja ima i jedne i druge. Koliko ima istine u tim tvrdnjama je diskutabilno, ali vrijedi pogledati i prouciti. Navodno ove slusalice uz malo modifikacije su jos jedan ne preskupi giant killer .

http://www.head-fi.org/t/618659/fost...d-measurements

http://rockgrotto.proboards.com/thread/8832

Jedino sto me jako smeta je da europa placa duplu cijenu za iste slusalice. Preko velike bare u SAD-u se nadju za 80-90 dolara ponegdje na akciji, a u EU su oko 130-140 eura pa ti vidi postenja. Jel zna tko jel ih mozda ima u hr gdje za uzeti?
LP

Zadnje izmijenjeno od: nikidr. 01.04.2014. u 22:34.
nikidr je offline   Reply With Quote