View Single Post
Staro 01.04.2014., 00:38   #37691
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Odlucih umjesto flata stavit riser volan. Imam dva za izabrati a oba su karbonska (oba besplatno, novi). Oba su 2cm izdignuti s tim da je jedan 640mm dug a drugi 680mm.
Kad sam ih vidio odusevio sam se ali kad sam ih uzeo u ruku malo sam se zabrinuo. Ocekivao sam nesto lagano al ovo je ko 15 deka parizera

Par pitanja:

koliko mi je uopce pametno to stavljati na bicikl? jednostavno ne mogu pojmiti da nesto toliko lagano moze podnijeti takav napor kako se govori.

ako se vec odlucim da cu ga staviti, kojeg izabrati? kad izaberem jednog, to je to, nema vracanja. trenutno imam 640mm dug volan i to mi pase. razmisljao sam uzeti ovog duzeg (ili sireg, kako se kaze?) pa ako mi ne bude pasao lako vratim svoj stari. Da li ta 2cm sa svake strane puno znace? Ili da ne mudrujem nego uzmem duzinu koja mi provjereno pase (pa cu imati 2 iste duzine)?

trece i mozda najbitnije pitanje je montaza. na volanu pise max 6 Nm. Znaci trebam moment kljuc da ne polomim volan pri montazi? I cuo sam da se za montazu karbona u aluminijsku lulicu (ili mozda bez obzira kakva je lulica?) koristi pasta. Kakva pasta? Oba volana na dijelu gdje lulica steze imaju neku hrapavost kao glaspapir (smirgl). Da li trebam pastu ako ima to?
skitnica je offline   Reply With Quote