View Single Post
Staro 31.03.2014., 15:44   #478
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Treba priznati da je Hamilton bio jako šeprtljav prve dvije sezone (opet činjenica, ne želim svađu ) i za mnogo toga je i sam kriv. Sjeti se samo kako je Kimija pogodio u boksu dok je ovaj stao na crveni semafor. Ne sjećam se točno u kojoj sezoni je to bilo, ali je bilo glupo. Ne sjećam se da sam to ikada vidio od kad pratim F1. Daleko od toga da je loš vozač, ali zbog newbie grešaka je izgubio i potencijalni naslov 2007. No nitko mu ne pripisuje kako je prosječan vozač. Čak i kada je vozio prosječni Mercedes svi su ga hvalili iako nije imao spektakularne rezultate. S druge strane, nisam vidio da je Massa griješio na takve načine, stvar je bila samo u tome da su ga sustavno kočili jer je jednostavno bio "samo" drugi vozač. I on je imao sezone u kojima je vozio bitno oslabljeni Ferrari, a nažalost došlo je i do onog trenutka "feder u glavu" baš u tom periodu. Pad morala i kanta od bolida dugi niz godina učinili su svoje da čovjek skroz izgubi na samopouzdanju. Ipak, ne zaslužuje ni u kojem smislu da netko kaže da je loš. On je pokazao što može u najboljim godinama i najboljoj formi i po tome ga treba pamtiti. Nitko Schumachera ne ocjenjuje po vožnji Mercedesa kada je več bio starček s oslabljenim refleksima i vozio je u mladoj momčadi s slabim bolidom. ocjenjuje ga se po najboljim vožnjama u karijeri. Alonso je osvojio naslove 2005. i 2006 i od tada ništa (nije bitno zašto, bitno je samo da od tada nije digao naslov). Svejedno ga se pamti po tim rezultatima. Ajmo onda i Massu pamtiti po tome da je u istom bolidu znao smazati i velikog Schumachera, ok? Tri sezone zaredom bio je treći, četvrti i drugi, a 2006. bio je odmah iza Alonsa koji je digao naslov i Schumachera, dakle bio je iza dvojice najvećih. I to je itekako vrijedno hvale. Eto, nadam se da sam obrazložio što sam htio reći.