Citiraj:
Autor Gabre
sto je danas kvalitetno za uzet od 46", cca 6000-7000kn
tv za svaki dan, za u boravak.
LED
tnx
|
Budući da sam i sam u kupnji 42"- 47" LED TV-a, po mojem istraživanju u tvojem cjenovnom rangu bi dobra kupovina bili:
Samsung UE46F6800 (
ili, malo jeftiniji,
UE46F6500)
+ općenito za cijelu samsungovu F6xxx seriju jako hvale kvalitetu slike, točnost boja (čak i bez kalibracije) i kontrast. Također, hvale izvrsnu SmartTV funkcionalnost.
- aktivni 3D (skupe naočale s baterijom) i mrvicu lošiji media player nego kod LG-a (što nipošto ne znači da je loš, samo da je LG-ev malo bolji po pitanju glatkoće reprodukcije i podrške za neke "čudnije" zakodirane filmove)
Test UE40F6800 (manja dijagonala, isti tip panela i model)
LG 47LA690S (
ili, malo jeftiniji,
47LA660S)
+ prednost LG-a je izvrstan media player i pasivni 3D (jeftinije dodatne naočale bez baterije, ljudima koji su osjetljivi nije toliko često zlo kao kod aktivne tehnologije). Također ima izvrsnu funkcionalnost SmartTV-a.
- lošiji kontrast nego kod spomenutog Samsunga (posljedica korištenja IPS panela kod LG modela) pa bi samim time Samsung trebao imati puno vjerniji prikaz crne boje, što bi trebalo biti primjetnije u zamračenoj prostoriji.
Test LG 42LA690S (manja dijagonala, isti tip panela i model)
Philips 47PFL6188K (
ili 47PFL6008K) (Philipsa još nisam toliko detaljno proučio kao LG-a i Samsunga

)
+ kvaliteta slike i pasivni 3D, ambilight (kome to nešto znači), daljinski koji na poleđini ima tipkovnicu (zgodno za SmartTV)
- sporije kretanje po SmartTV menijima, lošiji SmartTV nego kod Samsunga i LG-a, LG IPS panel (kontrast cca. kao kod LG-a)
Test PFL6008K
Uz sve spomenuto, LG i Philips su inch veći od Samsunga, može biti i prednost i mana, ovisi o tvojim željama.
Vjerujem da Sony i Panasonic imaju što za ponuditi (po pitanju kvalitete slike) ako SmartTV i 3D nisu toliko bitni. No njih još nisam proučio, samo mi je "u uhu" ostalo da im SmartTV nije dobar kao kod LG-a i Samsunga
Nadam se da sam ti bio barem malo od pomoći.
Ja sam još uvijek otvoren za sugestije modela LED TV-a od 42" do 47" u rangu 5000kn +/-10%, pa ako netko ima prijedlog što da uzmem u obzir, samo "opalite"