View Single Post
Staro 29.03.2014., 16:07   #256
llepu
Premium

Datum registracije: Feb 2011
Dell 5737

Intel Core i7-4500U (1,80 GHz),
2x 8192 MB,
17,3 1920x1080,
SSD Samsung 256 GB ili koliko vec...
W7
AMD Radeon HD 8870M (2 GB)

Prije ovog laptopa sam imao HP laptope od kojih je najbolji bio Elitebook 8730W.

Kučište je izrađeno djelomično od aluminija, djelomično od plastike i prema EBu izgleda drugoklasno, međutim gledajući ostale laptope koje sam imao mogu reći da je najmanje u njihovom rangu ako ne i bolje.

CPU solidan, nije najbrži ali ima jednu odličnu karakteristiku,malo troši struje i ne grije se. Ventilator nisam do sada čuo uopće.

VGA 8870 isto solidna (ima još dodatno ugrađena INTEL-ova), recimo viša srednja klasa. Igre ne igram, radim većinom sa CAD crtežima pa ću reći da male i srednje crteže (do cca 2 km trase) odrađuje dobro (2D i 3D) iznad toga idu lagani trzaji i zastoji slike, ali ništa nepodnošljivo.

Baterija je iznadprosječna, 3 rada na terenu sa AutoCad-om joj nije problem za držati.

16 GB rama je pun pogodak i u sklopu sa SSD Samsung diskom čini dobitnu kombinaciju. Jednostavno brzo i pouzdano.

Ekran je 17" full HD i slika je pristojno vidljiva i pod najjačom dnevnom svjetlošću.

DVDRW isto radi besprijekorno, čini mi se kvalitetniji od svih kojih sam do sada imao.

Nedostatci ovog laptopa leže u driverima i tu bi se mogli dosta namučiti oko njih. Posebni problem je sa Intelovom WLan karticom za koju mi je trebalo tjedan dana dok nisam našao rješenje i instalirao (sad se ne mogu sjetiti sa koje stranice) starije drivere. Koliko sam vidio na Intelovim stranicama je sad izašao driver (kojeg nećete naći na Dell-ovim stranicama) koji vezu drži stabilnom, nema više pucanja.

Gledajući omjer plaćeno/dobiveno mogu reći da je ovo najbolji laptop koji sam ikada imao. 3 godine jamstva bi samo trebale biti dokaz njegovoj kvaliteti.

Eto toliko o tome, nadam se da nije previše nabacano.

LP
llepu je offline   Reply With Quote