View Single Post
Staro 08.08.2005., 01:07   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by evilstoy Znaci te su tipke full weight i osim velocity imaju i aftertouch, je li tako?
Naravno, pa to se niti ne pita za ovakav stroj
+ midi setup neviđen do ovog modela.

Citiraj:
Originally posted by evilstoy BTW mislim da je Oberheim svojevremeno radio dobre master keyboarde (kao i legendarne synthove). Kasnije ih je kupila neka americka firma, ne znam sad vise koja.
Ako mislis na stariju Matrix seriju, tipa 12 to su bili vrhunski strojevi ali nista iznad prosjeka sfere MK-a po pitanju tipki.

Nedavno je uz Viscount-a napravio MC seriju od koje
se puno ocekivalo, ali istina je da nisu nikakvo cudo.
Model 3000 na papiru izgleda sjajno ali tipke nisu nista bolje od
od jednog Fatara ili Doepfera. Solidno ali nista posebno.

Svaka 88-key Yamaha ima bolje tipke od MC serije.

Ako zelis bas prouciti najbolje master keyboarde do ovog Peavey-a... onda to ide ovako : Sequential T8 , Yamaha KX88 , Roland A80

A80 je toliko novina uveo, od kompletno novog pristupa midi setup-u i grafickom sucelju. Dosta toga je Peavey u najmanju ruku
"posudio" po pitanju sucelja.

Danas postoje jos bolje tipke od Peavey-a, Kawai patent : Kawai MP9500

Problem je samo sto je to Stage Piano instrument, bez nekih ozbiljnijih midi funkcija, pa je tesko uopce nazvati ga master keyboard u pravom smislu.

Citiraj:
Originally posted by evilstoy
Nego, kad smo vec kod MIDI kontrolera ima nesto novo sto je jos u fazi vapourwarea, ali ako im krene proizvodnja bit ce to jako dobro. Evo link: http://www.
mawzer.com/
Nagledao sam se takvih inovacija ali mogu ti reci da ovo nije nista novo a jos manje revolucionarno kao sto tvrde na stranici.

Ako govorimo zbilja o revolucionarnom kontroleru koji bi iskoristio
kompleksne paralelne paterne koje mozak i motorika mogu proizvesti naspram tradicionalnog sekvencijalnog klavijatura/tipke
nacina, onda je ovo jedan od naj impresivnijih uradaka na tom polju : Monolith

Ovdje mozes naci vecinu slicnih (konkretnijih) hiper keyboard-a :
>>>>

Takva brzina odziva, trebala bi i odgovarajucu glazbu, usvojenu tehniku, a za takve stvari treba puno vremena, to ostaje samo upotrebljeno malom broju entuzijasta.
Visage je offline   Reply With Quote